Freestylemelonnan EM-kilpailut alkoivat tänään

Tänään melottiin naisten ja junnupoikien alkuerät. Suomalaisia oli mukana kaksi melojaa kummassakin sarjassa.

Päivä alkoi poikien alkuerillä, joissa melovat Vili Volotinen ja Lauri Hietala. Vili meloi hyvät sarjat ja sijoittui sijalle 16. Vili oli suoritusten jälkeen tyytyväinen sarjoihinsa vähävetisessä ja siten erittäin vaikeassa kilpailuhontossa. Ensimmäisissä arvokisoissaan melonut Lauri Hietala sijoittui sijalle 26. Sarjasta menee kuitenkin vain kymmenen parasta jatkoon, joten kumpaakaan suomalaispoikaa ei nähdä perjantain välierissä. Poikien alkuerät ylivoimaisesti voitti Ison-Britannian Bren Orton.

Naisten alkuerissä meloivat Jonna Kuronen ja Anni Mykkänen. Jonnan ilmavat voltit eivät valitettavasti pysyneet sisällä hontossa ja hän jäi sijalle 18. Anni sijoittui sijalle 24 ja molemmat Suomen naiset karsiutuivat jatkosta. Naisten alkuerät voitti Ranskan Marlene Devillez.

Kilpailut jatkuvat torstaina miesten alkuerillä, jolloin vesillä on yhteensä viisi suomalaista miesmelojaa. Joen heikko vesitilanne on vaikuttanut kaikkien harjoitteluolosuhteisiin, joten suomalaiset ovatkin käyneet viimeistelemässä suorituksiaan lähijoilla.

Lisätietoja:
Freestylen lajivastaava Jyri Hämäläinen p. 040-548 1663
 
Lisää tunnelmia voi lukea maajoukkueblogista: www.freestylemelonta.com
Järjestäjien kilpailusivut: http://www.euro-lienz.com/