Freestylemelonnan EM-kilpailut käydään tällä viikolla Itävallassa

Freestylemelonnan Euroopan mestaruuskilpailut melotaan 25-30.6 Itävallan Lienzissä. Maanantai ja tiistai ovat virallisia harjoituspäiviä ja varsinaiset kilpailut alkavat keskiviikkona 27.6 naisten ja junioreiden alkuerillä. Miesten alkuerät melotaan torstaina 28.6 ja kaikkien sarjojen jatkoerät perjantaina 29.6. Euroopanmestaruudet ratkotaan finaaleissa lauantaina 30.6.

Suomen maajoukkue saapui paikalle pääosin jo viime viikolla ja on hakenut tuntumaa kilpailuhonttoon. Joen virtaama on ollut erittäin alhaalla ja kilpailupaikka on tähän asti ollut matala ja siten vaikeassa kunnossa. Harri Myllynen summeerasi joukkueen tähänastiset tunnelmat kisapaikasta: ” Kisapaikka on erittäin vaikea ja haastava. Liikkeitä siinä saa, mutta niitä ei niin vain paukutella.”  Viime päivien sateiden myötä vesi on kuitenkin noussut ja kilpailupaikan kunto on parantunut. Joukkue on harjoitellut paitsi Lienzissä, niin etsinyt kisafiilistä myös lähiseudun muilta joilta.
 
Suomalaiset ovat menestyneet viime vuosina erittäin hyvin freestylemelonnan arvokilpailuissa: Teemu Väliahdet meloi viimevuotisissa maailmanmestaruuskilpailuissa neljänneksi junnujen sarjassa ja Juho Niskanen kaksi vuotta sitten myöskin Lienzissä järjestetyissä EM-kilpailuissa kymmenenneksi miehissä. Joukkueessa on mukana lukuisia erittäin kokeneita kilpailijoita sekä myös EM-kilpailujen ensikertalaisia.Hyvää menestystä odotetaan siis myös tämänvuotiselta joukkueelta.
 
Suomen edustusjoukkue tänä vuonna on:
 
Miehet K-1
Tuomas Kaukola, Kyrönjoen Koskihäjyt
Tuomas Kuronen , Kanoottisissit
Juuso Karttunen, Joensuun Kauhojat
Harri Myllynen, Lieksan Melojat
Teemu Väliahdet, Vesisamoilijat
 
Naiset K-1
Anni Mykkänen, Kallan Melojat
Jonna Kuronen, Kanoottisissit
 
Miehet alle 18 K-1
Vili Volotinen, Melanvilauttajat
Lauri Hietala, Tampereen Vihuri
 
Sekä joukkueenjohtajana Sanna Kauppinen
 
 
Lisätietoja:
Freestylen lajivastaava Jyri Hämäläinen p. 040-548 1663
 
Lisää tunnelmia voi lukea maajoukkueblogista: www.freestylemelonta.com
Järjestäjien kilpailusivut: http://www.euro-lienz.com/