Jenni Mikkonen EM-finaalin neljäs

24.6.2012 Yleinen

Jenni Mikkonen meloi ratamelonnan EM-kisojen naisten K1 200 m finaalin neljännelle sijalle. Mikkonen taisteli loppuun saakka pronssista, mutta maalikameravertailussa kävi ilmi, että pronssin sijaan tänään oli tyytyminen neljänteen sijaan.

“Jennin finaaliveto oli tämän kauden totuttuun tapaan hyvä ja vahva veto. Tänään sillä irtosi neljäs sija. Kyllä tämä Lontoota ajatellen hyvältä näyttää, sillä Jenni ei näihin kisoihin sen kummemmin herkistellyt vaan otti nämä kisat harjoituksen kannalta. Ei tarvinnut rannalla hävetä, kuten ei muutenkaan tällä kaudella, tai ylipäätään koskaan. Jenni on positiivisen varma kilpailija. Erot ovat marginaaliset tällä 200m matkalla, joten kaikki on mahdollista reilun kuukauden päästä”, totesi joukkueenjohtaja Panu Kanniainen.

Myös Mikkonen itse oli tyytyväinen kisaan. “Ihan kelpo kisa, tottakai olisi mielummin pokannut mitalin näistä kisoista, mutta tällaista urheilu on – varsinkin tällä matkalla. Hyvä mieli jäi kuitenkin, tästä alkaa loppukiri kohti Lontoota!”

Aiemmin päivällä Miika Dietrich meloi miesten K1 500 m matkalla B-finaalissa sijalle 9. Dietrich joutui kärsimään peräsimeen sekä keulaan tarttuneista lumpeenvarsista viimeiset 200 m. Asia vaikutti varmastikin miehen sijoutukseen. Kuitenkin nuori Dietrich lunasti odotukset pääsemällä B-finaaliin. Iltapäivällä Dietrich meloo vielä 5000 m finaalissa.

“Miikan B-finaaliveto meni mallikkaasti ensimmäiset 300 m. Sen jälkeen osui kanootti lummemättääsen, joita täällä kelluu siellä täällä. Asiaa voisi verrata siihen, että 800 m juoksija joutuisi työntämään kivillä täytettyä kottikärryä viimeisen suoran…! Ei kuulu arvokisoihin tällaiset olosuhteet, vaan eipä tälle mitään mahtanut. Miika veti kumminkin sisulla maaliin saakka ja lunasti odotukset finaaliin päästessään. Tästä miehestä kyllä kuullaan vielä”, kommentoi Kanniainen Miikan suoritusta.

Kokonaisuudessaan Kanniainen totesi kisojen menneen odotusten mukaisesti, ja pienellä lisäonnella olisi mennyt jopa ylikin odotusten. -Tästä on hyvä jatkaa kohti Lontoota, ja Dietrichin osalta kohti junnu-EM kisoja kolmen viikon päästä.