Karelia-Soutu starttaa sunnuntaina

25.4.2012 Soutu Yleinen

Pohjois-Karjalan järvi- ja jokimaisemissa soudetaan jo 28 kerran Karelia-Soutu. Se järjestetään jälleen heinäkuun viimeisellä viikolla 22./24.-27.7.2012.

Reitit kiertelevät Pohjois-Karjalan kauniissa erämaisissa maisemissa. Mukana on yksinsoutajia, melojia, parisoutajia, perheitä, porukoita ja joukkueita, jotka vaihtavat miehistöä jokaiselle osuudelle. Kareliaa soudetaan viime vuotiseen tapaan Lieksasta/Ilomantsista Joensuuhun 4-6 päiväisenä retkisoutuna. Matkaa tehdään ohjattuna ja valvottuna verkkaiseen tahtiin. Kirkkoveneiden keskivauhti on n. 5 solmua (9,3 km/h).

Kirkkovenesoudun kokonaispituus neljänä päivänä soudettaessa on 146 km. Pienvenereitillä kuuden soutu- ja melontapäivän aikana kilometrejä kertyy  203 km. Päiväetapit vaihtelevat pienvenereitillä 21 ja 47 km välillä, kirkkovenereitillä soutupäivän pituus on 29 – 39 km. Viime vuonna airoissa kävi noin tuhat soutajaa. Kansainvälistä ilmettä pohjoiskarjalaisille vesille on tulossa alustavien varausten perusteella ainakin Saksasta, Iso-Britanniasta ja Venäjältä.

Lisätietoja Karelia-Soudusta on osoitteessa www.kareliasoutu.fi.