Nina Itkonen kymmenes maratonmelonnan MM-kisoissa

24.9.2012 Melonta Yleinen

Maratonmelonnan MM-kisat junioreiden, senioreiden ja masters-sarjojen osalta melottiin 19.-23.9. Roomassa. Kisoissa oli mukana 11 suomalaista. Nina Itkonen oli naisten yksikössä kisan 10. Masters-sarjassa Unto Elo meloi kaksi kultaa, joista toisen yksikössä ja toisen kaksikossa Pentti Sahin kanssa.

Sunnuntai 23.9.
Naisten K2-kisassa pari Nina Itkonen – Oona Vasko meloivat sijalle 15.

Lauantai 22.9
Nina Itkonen meloi naisten yleisen sarjan kilpailussa erittäin onnistuneen kilpailun sijoittuen kymmenenneksi. Itkonen taisteli loppukiriin saakka ryhmässä, jossa ratkottiin sijoitukset 5-10. Kovatasoisen kilpailun voiton vei Unkarin Renata Csay. Kilpailussa oli kauttaaltaan mukana varsin nimekäs osallistujakaarti. Erittäin hieno ja todella kovan luokan suoritus Nina Itkoselta, joka kommentoi omassa blogissaan suoritustaan seuraavasti:

“Sain unelmastartin, vaikka kisan kova vauhti veikin voimat kisan lopulla viidennen kierroksen kohdalla. Kisa oli kovin koskaan kokemani ja olin tyytyväinen ja onnellinen suorituksestani.”

Perjantai 21.9
Pojat 18v. sarjassa vasta 16 vuotias Eero Luoma sijoittui sijalle 31. Hyvä suoritus ensimmäisessä arvokilpailustartissa Eerolta, ja kun ikää karttuu muutama vuosi lisää niin hyvä tulee.

Naiset 23v. sarjassa Suomen edustajana melonut Oona Vasko ylsi 20. sijalle uran ensimmäisessä kansainvälisen tason maratonkilpailussa.

Torstaina 20.9.

Unto Elo ja Pentti sahi meloivat Masters 65-69 -vuotiaiden sarjan MM- kultaan kaksikolla. Pasi Wallin ja Esko Tuohimaa sijoittuivat samassa sarjassa hopealle.

Keskiviikko 19.9.
Unto Elo aloitti maratonmelonnan Masters-ikäsarjojen MM-kilpailut upeasti voittamalla kultaa sarjassa K1 Masters miehet 65-69 -vuotta. Pentti Sahi sijoittui samassa sarjassa sijalle 5.