Varvio B-finaalissa viidenneksi EM-souduissa

16.9.2012 Yleinen

Soudun EM-kilpailujen viimeisenä päivänä soudettiin B- ja A-finaalit. Suomen miehet soutivat lauantaina miesten pariairokaksikon C-finaalissa, joten Ulla Varvio oli ainoa sunnuntaina kilpaillut suomalainen.

Varvio oli kilpailussa kuudennella sijalla vielä 500 metriä ennen maalia, mutta nousi hyvän loppukirinsä ansiosta viidennelle tilalle ja jäin vain 0,62 sekuntia neljännestä tilasta. Varvion kokonaissijoitus oli 11.

Naisten yksikön A-finaalin voiton otti Liettuan Donata Vistartaite. Hopeamitali meni Serbian Iva Obradovicille ja pronssi Viron Kaisa Pajusalolle.

Karppinen ja Ven C-finaalin toisia

 

Lauantaiaamuna C-finaaleissa päivän ensimmäinen startti oli miesten pariairokaksikko, jossa kilpailivat myös Suomen Juho Karppinen ja Robert Ven. Suomalaiset olivat ensimmäisen 500 metrin jälkeen neljänsiä, mutta soutivat kilpailun lopun toiseksi nopeimmin ja nousivat sen ansiosta toiselle sijalle. Hyvästä loppukiristä huolimatta suomalaiset eivät ihan ehtineet kärkeen, josta he jäivät vain 1,11 sekuntia. C-finaalin toinen sija tarkoitti kokonaiskilpailussa 14. sijaa. Karppinen ja Ven kilpailivat nyt ensimmäistä kertaa kaksikkona kansainvälisellä tasolla. Takana on vain neljä viikkoa harjoittelua samassa veneessä, joten siihen nähden suomalaisten vauhti oli positiivista.