Vauhdikasta menoa Taivalkoskessa

13.8.2012 Yleinen

Perinteiset melontafestarit pidettiin 11.-12.8. Taivalkosken melontakeskuksessa. Koski oli todella vauhdikkaassa kunnossa ja antoi oman lisähaasteensa kilpailuihin.

Lauantaina melottiin kanoottipujottelun SM-mitaleista. Miesten kajakkiyksikkö sarjassa Tampereen Vihurin Leo Janka onnistui parhaiten ja nappasi SM-kultaa. Näin Janka teki onnistuneen paluun kotimaisille kilpakentille parin ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Viime vuoden Suomen mestari, Taivalkosken Melojien Petri Voutilainen sai teknisesti hyvin onnistuneen laskun ja se riitti tänä vuonna hopeiseen mitaliin. SM-kilpailu oli Voutilaiselle jo uran 25., lajissaan Suomen ennätys. Kuusamon Koskimelojien Mikko Wendelin pujotteli itsensä seitsemänneksi. Pronssimitali matkasi Sylvain Eckhardtin mukana Ouluun. Eckhardtista tuli tuplamitalisti kanadalaisyksikköjen sarjan voiton myötä. Naisten ykkönen oli K&C Oulun Johanna Magga.

Viikonloppuna kisattiin myös Kosken Kuninkuudesta. Normaalisti Kosken Kuninkuus ratkaistaan kolmen lajin menestyksen mukaan, mutta liian runsas vesimäärä aiheutti tänä vuonna yhden lajin eli freestylemelonnan peruuttamisen. Kosken Kuninkuus pisteisiin laskettiin lauantainen kanoottipujottelukilpailu, sekä sunnuntaina kisattu Boater X- kisa, joka oli yhdistelmä kanoottipujottelua ja boater crossia. Leo Janka jatkoi kovaa menoa myös sunnuntaina ja kruunattiin Kosken Kuninkaaksi. Yhteispisteissä toiseksi tuli Petri Voutilainen ja kolmas oli Sylvain Eckhardt.

Seuraavan kerran melontakeskuksessa kilpaillaan syyskuun 8.-9.9. Lajeina SM Boater cross ja kanoottipujottelu. Viikonloppu pitää sisällään muutakin ohjelmaa mm. Koski Palaa tapahtuman.