Dietrich meloi B-finaalissa yhdeksänneksi

31.8.2013 Yleinen

Ratamelonnan MM-kisoissa Saksan Duisburgissa alkoivat tänään ensimmäiset finaalimelonnat. Suomalainen miesmelonta on nostanut tasoaan muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen, kun turkulainen Miika Dietrich jatkoi alkukauden hyviä suorituksiaan melomalla nyt kauden pääkisassa miesten 1000 metrin olympiamatkalla B-finaalissa.

Vauhti ei vielä kovatasoisessa ja sateisessa säässä melotussa finaalissa riittänyt muille vaan ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa kisaava 22-vuotias Dietrich oli finaalin yhdeksäs. Eroa voittajaan kertyi noin 11 sekuntia. Lopullinen sijoitus oli 18. Dietrich meloo vielä sunnuntaina 500 metrin C-finaalissa.

– Eroa on vielä maailman huippuihin. Isot pojat meloo kyllä aika kovaa, joten työtä on vielä tehtävä. Harjoitusmääriä täytyy lisätä entisestään ja talvikaudella pitää päästä melomaan ulkomaille, Dietrich totesi.

Myös Oona Vasko oli tänään radalla. Hän meloi kajakkiyksiköiden 500 metrin C-finaalissa viidenneksi. Vasko sijoittui lopulta tällä myös olympialaisissa kisattavalla matkalla sijalle 23. Tämä 500 metrin matka tulee jatkossa olemaan myös 22-vuotiaan Oonan päämatka kohti Rion vuoden 2016 olympialaisia.

Mitalia iltapäivän 1000 metrin kisasta janoava Anne Rikala meloi Pauliina Poletin kanssa kajakkikaksikoiden 500 metrin B-finaalissa. Kaksikko tyytyi säästelemään Annen voimia muutaman tunnin päästä alkavaan 1000 metrin finaaliin ja he meloivat B-finaalin verryttelynä. Sairastelusta ennen kisoja kärsineelle Rikalle kaksi kovaa vetoa pienen ajan sisään saattaisi heikentää mahdollisuuksia menestyä päämatkalla.