Dietrich tyytyväinen, että tonni kulkee ratamelonnan MM-kisoissa

30.8.2013 Melonta Yleinen

Miika Dietrich jatkoi omaa urakkaansa tänään iltapäivällä ratamelonnan MM-kisojen 500 metrin välierässään ja meloi eränsä seitsemänneksi. Aika johdatti hänet matkan C-finaaliin.

-Irtiottoa puuttui koko matkan ajalta. Olisi pitänyt päästä melomaan rennosti, mutta sitä ei nyt tapahtunut, totesi Miika harmissaan, mutta samalla tyytyväisenä, että 1000 metrin olympiamatka sujuu näissä kisoissa paremmin.

-Tuhatta metriä varten on tullut harjoiteltua enemmän ja siinä varmaan suurimmat syyt, että se kulkee nyt myös paremmin, mutta olympialaisia ajatelleen näin pitääkin olla.

Kajakkikaksikoiden 500 metrin välierisissä meloneet 18-vuotias Jeremy Hakala ja 21-vuotias Miika Nykänen eivät pystyneet enää yllättämään kokeneempia, vaan jäivät erässään yhdeksänneksi. Nuoret miehet tiedostavat kuitenkin oman tasonsa ja mahdollisuutensa.

-Kauden parasta melontaa pystyimme toteuttamaan, joten ihan tyytyväinen täytyy olla kisoihin, he totesivat. Kaksikon yhteiset kilpailut päättyivät näissä MM-kisoissa tähän melontaan, mutta Jeremy meloo vielä sunnuntaina 5000 metrin kisassa.

Oona Vasko meloi tänään naisten kajakkiyksiköiden 200 metrin alkuerissä sijoittuen siinä kahdeksanneksi. Matka antoi 22-vuotiaalle Oonalle etenkin kokemusta tulevia vuosia varten. -Startti oli ongelmakohta ja 200 metrillä ei ole varaa antaa yhtään tasoitusta, mutta nopeus ei myöskään vielä vain yksinkertaisesti riitä maailman kärjen vauhtiin, summasi Oona realistisesti kisaansa. 200 metrin kisa oli Oonalla ylimääräisenä ohjelmassa, päätavoitteet ovat jatkossakin 500 metrillä.

Valmennuspäällikkö Pitkänen oli suojattiensa päivään kohtalaisen tyytyväinen, vaikka Miika Dietrichin 500 metrin suorituksiin odottikin huomattavasti parempia vetoja. -Maailmancupit osoittivat alkuvuodesta, että jopa A-finaalipaikka olisi täydellisellä melonnalla 500 metrin kisassa mahdollista, mutta toisaalta täällä Miikan kanssa tulevat C-finaalissa melomaan mm. maailmancupin kolmonen ja nuorten maailmanmestari, joten koviin suorituksiin pystyviä miehiä on myös paljon.

-Jeremy Hakala ja Miika Nykänen ovat suoriutuneet kisaurakastaan erinomaisesti, vaikka he B-finaaliin eivät aivan päässeetkään, mutta suoritukset ovat olleet heidän oman tasonsa ylärajoilla. Tästä on heidän myös hyvä lähteä kohti seuraavaa vuotta, kun he huomaavat, että ajallisesti erot eivät ole niin suuria, summasi Pitkänen.

Kisojen tulokset ja liveseuranta:
www.kanuduisburg.de