Freestylemelonnan MM-kisat alkoivat junioreiden alkuerillä

Freestylemelonnan MM-kisat Yhdysvaltain Nantahalassa aloitettiin miesjunioreiden alkuerillä. Suomalaisista kisavuorossa olivat Lauri Hietala ja Visa Rahkola. Kumpikaan ei selviytynyt erittäin kovatasoisista alkueristä jatkoon.

Hietalan sijoitukseksi tuli 28:s pisteillä 153 ja Rahkola oli alkuerien 29:s pistemäärällä 148. Erityisesti Rahkola koki kovia ankaran tuomarilinjan vuoksi ja oli suoritukseensa myös muutoin pettynyt. Hietala meloi omalla tasollaan ja oli suoritukseensa suhteellisen tyytyväinen.

Alkuerien parhaat pisteet meloi USA:n Hunter Katich, jonka kahden parhaan suorituksen yhteistulos oli peräti 1979 pistettä. Pohjoismaiden lippua piti korkeimmalla Ruotsin lahjakas Max Karlsson, joka sijoittui alkuerien toiseksi tuloksella 1206. Täydelliset tulokset löytyvät kisojen internet-sivuilta osoitteesta https://www.freestylekayaking2013.com/.

Yleisen sarjan suomalaiset ovat kisavuorossa torstaina ja perjantaina. Torstaina melotaan miesten alkuerät ja perjantaina naisten. Kisat huipentuvat viikonlopun finaaleihin.