Pirkan Soudun osallistujamäärä yllätti positiivisesti

30.7.2013 Soutu Yleinen

Menneenä viikonloppuna auringon paisteisessa ja tyynessä säässä soudetun Pirkan Soudun kokonaisosallistujamäärä nousi hieman yli 1000 soutajan ja oli näin liki 100 airon tai melan kiskojaa enemmän kuin viime vuonna. Tapahtuman kokonaismäärään lasketaan tämän lisäksi vielä jäljellä oleva Retkisoutu.

Puuveneiden keskipitkän matkan SM-kilpailuihin lähtöviivalle saapui 141 soutajaa. Suomen mestaruus- taistoissa Oulun Kilpa-veljien Heikki Karjaluoto nappasi jälleen selkeän voiton miesten yleisessä yksinsoutusarjassa ajalla 2:01:41.  Karjaluodon vauhtiin ei ilmeisesti säiden vaihtelut juuri vaikuta; viime vuoden tulos oli vain 11 sekuntia nopeampi. Kakkosena maaliviivan ylitti Virtain Urheilijoiden Jari Kuhno (2:03:49) ja kolmantena Evijärven Urheilijoiden Riku Lehto (2:05;54).

Naisten yksinsoudun nopein oli Kouvolan Soutajien Hanna Tuominen (2:20:33) ja toinen Oulun Kilpa-Veljien Suvi Karjaluoto (2:26:00).

Parisoutukaksikoista nopeinta vauhtia piti jälleen yllä M40-sarjan voittaneet Mikkelin Soutajat Jouni Kakkonen ja Reijo Parkkinen ajalla 1:55:26. Naisten parisoutupareista pikimmin 26 kilometrin matkan taittoi Evijärven Urheilijoiden Kaija Hänninen ja Anu Hautasaari (2:10:52) ja sekapareista Takon Soutajien Marita Lumiaho ja Paavo Salonen (2:00:50).

Kirkkoveneiden kilpasarjan osalta kiertopalkintoon kaiverretaan jälleen kerran Kalmarin Soutajien nimi. Olavi Pirisen ”piiskaamana” joukkue suoriutui 35 kilometrin matkasta ajassa 2:26:35. Naisten sarjan nopein oli Ikaalisten Soutajat (2:59:09). Kirkkoveneiden Toisen Aallon herruuden nappasi Nokian Tyres, joka Nokian Paperin Seli-paatti veneellä ja Esa Ojalan kipparoimana pysäytti maalikellon aikaan 2:56:38.

Veden äärellä viihtyvä, FOX-kanavan ohjelmistossa pyörivä Navigare tallensi Viivi Avellanin johdolla Pirkan tunnelmat, joista pääsemme nauttimaan uudelleen tv:n välityksellä elokuussa. Sekä sm-sarjan että kirkkoveneiden kilpasarjan kulkua pääsee analysoimaan  gpsseuranta.net sivustojen kautta myös näin jälkikäteen.

Tulokset löytyvät Pirkan Soudun sivuilta www.pirkankierros.fi