Polet – Rikala meloivat seitsemänneksi

18.5.2013 Yleinen

Kaksikko Pauliina Polet – Anne Rikala meloivat Racicen maailmancupissa kajakkikaksikoiden 500 metrin A-finaalissa seitsemänneksi. Tällä arvostetulla ja kilpaillulla matkalla voittoon meloivat hallitsevat olympiavoittajat, saksalaiskaksikko Weber – Dietze.

Eilinen välierävoitto antoi lupauksia paremmastakin sijoituksesta, mutta heikko startti vei tänään mahdollisuudet nousta tulosluettelossa seitsemättä sijaa korkeammalle.

– Kaksikon startti epäonnistui ja he joutuivat vetämään alkumatkan yli omien rajojensa päästäkseen muun ryhmän kanssa tasoihin ja se söi tarvittavan energian lopputaistelusta, harmitteli valmenta Petteri Pitkänen.

Olosuhteet muuttuivat myös eilisestä täysin, sillä tänään melottiin kovaan myötäiseen, mikä näkyi mm. 10 sekuntia nopeampina aikoina. – Vaihtuvissa olosuhteissa kokemuksesta on valttia ja sitä kaksikolla ei yhdessä melottuna vielä juurikaan ole, totesi Pitkänen ollen kuiten tyytyväinen avauskisan antiin, sillä kaksikko on näyttänyt olevansa vahvassa alkukauden vireessä.

Tänään alkuillasta kaksikko Polet – Rikala starttaa vielä kajakkikaksikoiden 200 metrin matkalle tavoitteena niin ikään huominen A-finaalipaikka.

Aamupäivällä Racicessa kilpailivat myös miesten kajakkikaksikoiden 1000 metrin kisassa nuoret lupaukset Jeremy Hakala – Miika Nykänen sijoittuen B-finaalin viidenneksi ja ollen koko kilpailun sijalla 15. Pitkänen oli ylpeä kaksikon kisojen parhaasta suorituksesta. – Tämä oli enemmän, mitä voitiin odottaa ja toivoa, kun pojilla on ikää vasta 18 ja 20 vuotta.

Eilen niukasti niin 1000 metrin kuin 500 metrinkin A-finaaleista ulos jäänyt Miika Dietrich ei ollut tänään parhaimmillaan 1000 metrin B-finaalissa. Sijoitus oli siinä 8. ja koko kisassa 17. – Miikalla oli eilen niin fyysisesti kuin henkisestikin rankka päivä, kun hän taisteli kymmenyksistä molempien matkojen välierissä, kommentoi Pitkänen tämän päivän heikompaa esitystä.

Suomalaisten kisaottamukset myös Melonta- ja soutuliiton facebook-sivuilla. Kisojen viralliset sivut ja tulokset ovat osoitteessa: http://www.racice2013.com/.

Finaalimelontoja voi seurata suorana Eurosportilta Markku Jokisipilän selostamana.