Ratamelonnan nuorten EM-kisat käynnistyvät: Oona Vasko puolustaa EM-pronssia

Ratamelonnan nuorten alle 18- ja 23-vuotiaiden EM-kisat alkavat huomenna Puolan Poznanissa. Suomesta kisoissa on mukana 7 urheilijaa, joista Oona Vasko puolustaa viime vuotista EM-pronssia.

Kisoihin valitut seitsemän suomalaisurheilijaa ovat selättäneet kovan valintaseulan ja valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen odottaa suojateiltaan A-finaaliin johtavia suorituksia.

– Kaikilla kisoihin valituilla urheilijoilla ja aluksilla on edellytykset selviytyä A-finaaliin ja hyvänä päivänä myös menestyä siellä. Etenkin 23-vuotiaiden sarjoissa kisaavien Miika Dietrichin ja Pauliina Poletin suuntaan kohdistuvat suurimmat odotukset, mutta näissä sarjoissa on mukana niin olympialaisissa kuin maailmancup-kisoissakin kisanneita urheilijoita, joten myös meidän urheilijoiden on onnistuttava menestyäkseen. Oona Vasko on niin ikään parantanut tasoaan viime viikkoina, joten hän saattaa myös yllättää, summasi Pitkänen lähtökohtia kisoihin.

Polet ja Vasko hyvillä mielin kisa-aattona

Maailmancup-kisoissakin keväällä Anne Rikalan parina kaksikossa vahvasti melonut Pauliina Polet meloo nyt nuorten EM-kisoissa yksiköiden 200 ja 500 metrin matkoilla. – Olen aina tykännyt meloa yksikköä, joten odotan innolla ja hyvillä mielin kisoja. Hitaana lähtijänä 500 metriä on ehkä vahvempi matka itselleni kuin 200 metriä, jossa hyvä startti korostuu enemmän, tiivisti A-finaaliin tähyävä Polet tunnelmansa kisa-aattona.

EM-pronssia 23-vuotiaiden naisten 1000 metrin kisasta puolustava Oona Vasko oli niin ikään hyvillä mielin odottamassa kisojen alkua. – Lähden melomaan hyvää ja ehjää suoritusta. Tarkempaa tavoitetta en ole itselleni asettanut, mutta ennusmerkit ja kisasuoritukset ovat olleet nousujohteisia viime aikoina, totesi kauden pääkisaansa starttaava Vasko. Hän meloo kisoissa myös kajakkikaksikkoa yhdessä Jenni Salon kanssa.

Osanottajia yli 30 maasta

Dietrichin, Poletin, Vaskon ja Salon ohella suomalaisista kisoissa ovat mukana 18-vuotiaiden sarjassa Jeremy Hakala ja Antti Laurikainen sekä 23-vuotiaiden kaksikossa Miika Dietrichin kanssa melova Niklas Vettanen. Kaikkiaan 27.-30. kesäkuuta käytäviin kisoihin osallistuu noin 800 urheilijaa 31 eri maasta.

Suomalaisten kisasuorituksia voi seurata tuoreeltaan Melonta- ja soutuliiton facebook-sivuilta.

Suomalaiset 18- ja 23-vuotiaiden EM-kisoissa:

18-vuotiaat pojat
K1 200 m: Antti Laurikainen
K1 1000 m: Jeremy Hakala
K2 500 m: Jeremy Hakala & Antti Laurikainen

23-vuotiaat miehet
K1 1000 m: Miika Dietrich
K1 500 m: Miika Dietrich
K2 200 m: Miika Dietrich & Niklas Vettanen

23-vuotiaat naiset
K1 200 m: Pauliina Polet
K1 500 m: Pauliina Polet
K1 1000 m: Oona Vasko
K2 500 m: Oona Vasko & Jenni Salo