Suomalaismiehet karsiutuivat Freestylemelonnan MM-kisoissa

6.9.2013 Melonta Yleinen

Freestylemelonnan MM-kisat Yhdysvaltain Nantahalassa jatkuivat torstaina miesten alkuerillä. Suomalaisten suoritukset eivät riittäneet jatkopaikkoihin eli kahdenkymmen parhaan joukkoon kaikkien aikojen kovatasoisimmassa kilpailussa.

Paras suomalainen oli Harri Myllynen, jonka kokonaispisteet jäivät lukemiin 489. Myllynen ei ollut suoritukseensa tyytyväinen:

– Treeneissä kaikilla kulki paljon kisaruneja paremmin. Jännitys ja tiukka tuomarilinja tuo haasteensa, mutta tuomarilinja on kaikille sama. Tärkeää on tehdä liikkeet puhtaasti.

Ennakolta vahva Juuso Karttunen meloi ensimmäisen suorituksensa tasonsa mukaisesti, mutta epäonnistui toisessa ja jäi kahden suorituksen yhteispisteisiin 469.

– Eka runi oli perushyvä suoritus. Tokassa yritin isompia pisteitä vähän riskillä ja toinen runi meni sitten täysin pieleen, Karttunen harmitteli.

Janne Varonen saalisti kisoista yhteispisteet 359. Varonen oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa ja erityisesti ensimmäiseen melontaansa.

Alkuerissä useat kärkipään miehet meloivat yksittäisiä yli 1000 pisteen suorituksia. Taso oli ennenkuulumattoman kova ja loppuviikon jatkoeristä voidaan odottaa erittäin jännittäviä. Miesten finaali melotaan sunnuntaina.

Seuraavaksi suomalaisista ovat vedessä Paula Suurseppä ja Jonna Kuronen, jotka melovat naisten alkuerissä perjantai-iltana Suomen aikaa.

MM-kisojen tydelliset tulokset löytyvät kisojen internet-sivuilta osoitteesta https://www.freestylekayaking2013.com/.

Suomen joukkueen tunnelmia voi lukea tarkemmin maajoukkueen blogista osoitteesta http://freestylemelonta.blogspot.fi/.