Suomelle 13 mitalia ratamelonnan nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoista

12.8.2013 Melonta Yleinen

Kööpenhaminassa viikonloppuna kisatut ratamelonnan nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat sujuivat suomalaisittain menestyksekkäästi. Joukkue saavutti yhteensä 13 mitalia, joista kaksi kultaista.

Aikuisten MM-kisoihinkin lähtevä kaksikko Jeremy Hakala – Miika Nykänen voittivat 21-vuotiaiden 1000 metrin kilpailun kesän parhaalla suorituksella. Kaksikko osoitti vahvaa nousukuntoa MM-kisoja ajatellen saavuttamalla vielä 500 metrin matkalla hopeaa. Hakala saavutti lisäksi 18-vuotiaiden poikien 1000 metrin yksikkömatkalta pronssia ja 500 metrin matkalta hopeaa ollen Suomen joukkueen menestynein urheilija.

Toisen kultamitalin kisoista toi nuorten EM-kisoissakin lupaavasti melonut Antti Laurikainen 18-vuotiaiden poikien 200 metrin matkalta. Tyttöjen puolella niin ikään EM-kisoissa melonut Jenni Salo voitti 21-vuotiaiden 200 metrin yksikössä hopeaa. Nuoremmissa tytöissä Reetta Hallila saavutti Hakalan tavoin neljä mitalia. Hän meloi 16-vuotiaiden tyttöjen yksikön ja kaksikon 200 metrillä hopeaa ja 500 metrin kisoissa pronssia. Hallilan parina kaksikoissa oli Olivia Malinen, joka meloi Hallilan jälkeen yksiköiden 200 metrin matkalla pronssille.

Mitaleille suomalaisista ylsivät myös 21-vuotiaiden kaksikoiden 200 metrin kisassa Eero Selivaara – Miika Nykänen sekä 21-vuotiaiden nelikoiden 500 metrin kisassa yllättäneet Janne Mäntynen – Tarmo Aalto – Jere Virvalo – Joona Mäntynen.