Hakala-Nykänen meloivat kuudenneksi Milanon maailmancupissa

3.5.2014 Yleinen

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloivat kajakkikaksikoiden 1000 m kisassa A-finaalin kuudenneksi kauden ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa Milanossa.

– Aamulla alkuverryttelystä asti oli varma fiilis meelonnasta ja hyvä vetohan siitä tuli. Kyllähän hyvä tulos antaa varmuutta kesään, mutta maailmancupin kisat eivät kuitenkaan ole kauden pääkisat ja eri maat testailevat erilaisia kokoonpanoja, joten suhde terävimpään kärkeen nähdään vasta MM-kisoissa, totesi tyytyväinen 21-vuotias Nykänen realistisena kisan jälkeen.

Kaksikko on melonut yhdessä kansainvälisissä kisoissa viime vuodesta lähtien. Nuorina melojina tulevaisuudelta voidaan odottaa kestävyyslajissa kilpailevilta suomalaisilta paljon.

Jeremyn harjoittelua muokkasi viime talvena suoritettu armeija, joka päättyi maaliskuun lopulla. – Syksyllä tuli armeijan johdosta treenattua hieman kevyemmin, mikä oli ehkä hyväkin asia, mutta armeijan loputtua maaliskuun lopulla harjoittelu on sujunut taas normaalisti, summasi 18-vuotias Hakala, jota hyvä maailmancupavus myös lämmitti. – Meloimme nyt samalla tasolla kuin viime vuoden MM-kisoissa, mikä on tähän aikaa kaudesta hvyä merkki, jatkoi Hakala.

Ensi viikolla kaksikko suuntaa harjoittelemaan ja kilpailemaan Ruotsiin. Kahden viikon päästä kisataan toinen maailmancupin osakilpailu Racicessa, jossa kaksikko on taas mukana. Kesän päätavoitteet ovat senioreiden EM- ja MM-kisoissa.

Lisätietoja:

Viralliset kisasivut: http://www.milanworldcanoesprint.com
Ajantasainen kisaseuranta ratamelontamaajoukkueen facebook-sivuilla.