Miehet meloivat B-finaaleihin ratamelonnan MM-kisojen 500 m matkoilla

8.8.2014 Melonta Yleinen

Suomalaisten esitykset ratamelonnan MM-kisoissa paranivat tänään iltapäivällä, kun melottiin 500 m matkojen välieriä. Miehet meloivat B-finaaliin ja Oona Vasko naisten yksikössä C-finaaliin.

– Varsin mukava melontapäivä, joka sisälsi niitä odotettuja tuloksia, mitä täältä lähdettiinkin hakemaan, summasi Valmennuspäällikkö Pitkänen päivän antia.

Miika Dietrich piti odotetusti kovinta tasoa ja meloi välierässään neljänneksi. Hän meloo sunnuntaina matkan B-finaalissa sijoista 10-18. – Dietrichin 500 m välieräveto vastasi Miikan tämän hetken tasoa tismalleen ja Miika oli jälleen rohkealla vedolla liikenteessä, mikä toi tulosta, totesi Pitkänen.

A-finaalipaikka oli vajaan 2 sekunnin päässä. Dietrich oli kuitenkin tyytyväinen omaan suoritukseensa. – Välierässä sai kaiken peliin ja siinä mielessä melonta onnistui tosi hyvin. Tämä kausi on muutenkin ollut huomattavasti aikaisempia tasaisempi ja tärkeissä kisoissa on pystynyt puristamaan parhaimmat vedot, totesi Dietrich tyytyväisenä. Huomiseen 1000 m B-finaaliin mies oli lähdössä hyvällä mielellä. – Taso on 1000 m B-finaalissakin todella kova. Odotan, että pystyn taistelemaan siinä finaalin keskisijoista, mietti Dietrich, jonka kisaohjelmassa on myös huomen illalla 5000 m kisa. Tälle kutsumalleen “pikku matkalle” mies lähtee huomisen fiiliksen mukaan, mutta uskoi sen kuitenkin melovansa.

Oona Vasko meloi välierässään seitsemänneksi ja selviytyi viimeisenä aikavertailun perusteella C-finaaliin, jossa ratkotaan sijat 19-27. Naisten yksiköiden 500 metrille osallistui perätä 48 kilpailijaa. – Vaskon välierämelonta oli aamun alkuerää huomattavasti pirteämpi esitys ja Oonalle tärkeä meriitti päästä melomaan sunnuntaina matkan C-finaalissa, jossa hän meloi myös Duisburgin MM-kisoissa vuosi sitten. Täällä taso on kuitenkin viime vuotta kovempi, totesi Pitkänen.

Kaksikko Jeremy Hakala – Miika Nykänen löysivät myös 500 m välierään uutta taistelua ja meloivat eränsä kuudenneksi, mikä johdatti heidät B-finaaleihin. Kaksikon vauhtia on haitannut Hakalan voimattomuus. – Kaksikon välierästä ei ennalta uskaltanut juurikaan hyvää odottaa Hakalan hädin tuskin pysyessä pystyssä, mutta jostain he saivat revittyä itsensä sellaiseen vauhtiin, joka kantoi B-finaaliin, hämmästeli Pitkänenkin suojattiensa menoa.

Nykänen otti vastuun heikosta aikaisemmista esityksistä myös omalle kontolleen. – Kaksikossa meloo kaksi miestä, joten toisen piikkiin ei voi pelkästään heikkoutta kaataa. Omakaan suorittaminen ei ole ollut parasta, mutta tämä välierä oli nyt parhaita 500 m vetoja, mitä olemme tehneet ja sunnuntain finaaleihin on mukava tästä lähteä, kertasi Nykänen.

Kaksikon keulamies Hakala uhkui myös intoa voimattomuuden keskellä. – Viimeistelyleireiltä ja matkustamisilta on jäänyt väsymystä ja kroppa mennyt tukkoon, mutta sunnuntaina on 10 sija jaossa ja siitä lähdetään taistelemaan, totesi Hakala sisukkaana.

Eurosport lähettää kisoista live-lähetystä lauantaina (10.00-11.30) ja sunnuntaina (9.00-11.45).

Tänään lähtöviivalle tulevat vielä myös aikuisten MM-kilpailuissa debytoivat Eero Selivaara ja Antti Laurikainen. Kaksikko meloo sähäkällä 200 m matkalla.