Oona Vasko meloi uransa parhaaseen sijoitukseen aikuisten tasolla

17.5.2014 Yleinen

Oona Vasko meloi ratamelonnan kauden toisessa maailmancupin osakilpailussa Tsekin Racicessa yksiköiden 1000 metrin matkan A-finaalissa yhdeksänneksi. Tulos on aikuisten sarjassa kohta 23-vuotiaan Vaskon paras sijoitus maailmancup-tasolla.

– Olihan se hieno yllätys päästä A-finaaliin melomaan etenkin kun 1000 metrin matka on tuntunut hieman epävarmalta. Rohkeammin olisi vain pitänyt vetää, mutta terävin kärki kulkee vielä omaa vauhtiansa, tuumi kahden vuoden takainen nuorten EM-pronssimitalisti heti kisan jälkeen.

Vaskon melonnat jatkuvat vielä iltapäivällä yksiköiden 200 metrillä, mutta sitä matkaa hän pitää lähinnä hyvänä strattitreeninä. – Neljä lähtöä yhdelle päivälle tekee ohjelmasta rankan etenkin, kun oma vauhti on vielä sillä tasolla, että lähdöissä ei ole varaa höllätä, toteaa Vasko, joka jatkaa maailmancupin kierrosta vielä ensi viikonlopunna Szegedin kisoissa.

Miesten matkoilla aamupäivällä olivat radalla 1000 metrin yksikössä Miika Dietrich, joka meloi nyt C-finaalissa kisojen parhaan suorituksensa ollen finaalinsa toinen. Loppusijoitus oli 20. Kajakkikaksikoiden 1000 metrin kisassa nähtiin miten pienestä on kiinni hyvän suorituksen saaminen. Kaksi viikkoa sitten A-finaalissa meloneet Miika Nykänen – Jeremy Hakala sortuivat nyt liialliseen yrittämiseen ja sijoitukseksi jäi B-finaalin yhdeksäs sija.

Lisätietoja:

Racicen viralliset kisasivut: http://www.racice2014.com/

Ratamelontamaajoukkueen facebook-sivut