Robert Ven hienosti kahdeksas maailmancupin souduissa

22.6.2014 Yleinen

Robert Ven souti uransa parhaaseen henkilökohtaiseen sijoitukseen Ranskan Aiquebelettessa soudetuissa maailmancupin kisoissa. Ven souti tänään miesten yksiköiden B-finaalissa toiseksi karsiuduttuaan eilen niukasti A-finaalista. Venin loppusijoitukseksi tuli 8. sija.

Hämeenlinnan Soutajia edustava 23-vuotias Ven ja valmentaja Ilona Hiltunen olivat tulokseen luonnollisesti tyytyväisiä. – Nyt Venin soutu sujui loppuun asti hyvin, eikä EM-kisojen kaltaista hiipumista viime metreillä enää tapahtunut. Kanssakilpailijat vierellä hieman vaihtelivat EM-kisoista, mutta askel kohti lähemmäksi kärkeä tämä taas oli, summasi Hiltunen suojattinsa kisaa.

Naisten kaksikossa Ulla Varvion ja Eeva Karppisen vauhti riitti B-finaalissa viidenteen sijaan. Kokonaistuloksikssa naiset olivat 11. sijalla. – Naisten suoritustaso on tällä hetkellä vaihtelevaa, mutta heidän soudusta ei enakkoonkaan odotettu suuria, koska kaksikko pääsi toden teolla harjoittelemaan yhdessä vasta huhtikuussa, kun Ulla sairasteli pitkään talvella. Nyt otetaan lisää treeniä ja seuraavissa kisoissa tulos on varmaan jo parempi, pohti Hiltunen luottavaisena.

Ensimmäistä kertaa maailmancup-tasolla kilpailleet Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen joutuivat miesten perämiehettömän kaksikon B-finaalissa vielä taipumaan kovempien edessä. Lopputuloksissa kaksikon sijaksi tuli 12. Kaksikko on kuitenkin harjoitellut soutua vasta muutaman vuoden. – Antti ja Joel ovat tavallaan vasta opettelemassa hommaa, mutta ovat täällä kisanneet omalla tasollaan ja startti startilta menneet eteenpäin. Kaikkiaan heidän suorituksesta on jäänyt hyvä fiilis, iloitsi Hiltunen.

Soutajat kilpailevat seuraavaksi Luzernin maailmancupissa 11.-13.7. Suomalaisista tänne ovat matkaamassa Robert Ven, naiskaksikko Ulla Varvio – Eeva Karppinen sekä miesten kevyt kaksikko Joonas ja Juho-Pekka Petäjäniemi.

Maailmancup-kilpailuiden Live-seuranta ja tulokset: www.worldrowing.com.