Selivaara – Laurikainen päättivät suomalaisten MM-kisaurakan Moskovassa

10.8.2014 Kilpailu Yleinen

Ratamelonnan MM-kisat päättyvät tänään Moskovassa. Aikuisten MM-kisoissa ensi kertaa esiintyvät Eero Selivaara – Antti Laurikainen meloivat päätöspäivänä kaksikoiden 200 m matkan C-finaalissa sijalle 8. Kaksikon loppusijoitukseksi tuli 26.

– Eero ja Antti meloivat omien kykyjensä mukaisesti eli siihen tasoon, mihin tämän kaksikon voimavaroilla tällä hetkellä pystytään, tiivisti Valmennuspäällikkö Pitkänen nuoren kaksikon esitystä ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissa.

Kokonaisuudessaan tänään päättyvät Moskovan MM-kisat toivat suomalaisille neljä B-finaalipaikka. Syksyllä asetettu tavoite 1 A-finaalipaikka ja 2-3 B-finaalipaikkaa täyttyi melkein. Sijoituksellisesti parhaimmat olivat Oona Vaskon 11. sija naisten 1000 metrillä, Miika Dietrichin 14. sija miesten 500 metrillä ja 18. sija 1000 metrillä sekä kaksikon Hakala – Nykänen 13. sija miesten 500 metrillä.

– Kisojen saavutuksiin on pakko olla tyytyväinen, vaikka parempia sijoituksia mielellään ottaisikin vastaan. Vuodessa ei yksinkertaisesti vain tehdä ihmeitä ja toisaalta taso viime vuoden MM-kisoihin verrattuna oli nyt selvästi kovempi, joten nyt saavutetut sijoitukset ovat selvää eteenpäinmenoa kuitenkin. Kaksikon Hakala – Nykänen 1000 m vaisu esitys jäi näistä kisoista hieman harmittamaan, koska kauden aikana oli osviittaa, että he pystyvät melomaan selvästi B-finaalin, pohti Pitkänen.

– Ensi vuosi tulee tasollisesti olemaan vielä kovempi, kun taistellaan olympialaisten maapaikoista. Myös ns. kehittyvät maat ovat jo näissäkin kisoissa tulleet näyttävästi esille ja kärkitaisteluihin mukaan ja näissä maissa panostus urheiluun on toisinaan myös voimakasta. Suomalaisen seuratoiminnan ja kansallisen kilpailutoiminnan taso pitääkin saada huomattavasti nousemaan, jotta meillä on myös jatkossa edellytykset olla mukana näissä taisteluissa, totesi Pitkänen.

Suomalaisten iltapäivän tulokset:

K2 M 200 m, C-finaali
1. Volkovs – Tiklenieks, LAT, 32.489
2. Weckx – Delombaerde, BEL, 32.735
3. Alexeyev – Dergunov, KAZ, 32.825
8. Selivaara – Laurikainen, FIN, 33.776

Lisätietoja:

MM-kisojen viralliset sivut: http://canoemoscow2014.com/