Soudun MM-kisat alkavat sunnuntaina

22.8.2014 Kilpailu Soutu Yleinen

Soudun maailmanmestaruuksista kisataan tulevalla viikolla, 24.-31.8. Amsterdamissa. Suomesta kisoihin osallistuu 5 urheilijaa kolmessa venekunnassa. Miesten yksikössä (M1x) soutaa Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven. Naisten kaksikossa (W2x) soutavat Eeva Karppinen (Nesteen Soutajat) – Ulla Varvio (Takon Soutajat) ja miesten perämiehetöntä kaksikkoa (M2-) soutavat Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen.

Soutajat ovat viimeistelleet kisakuntoaan kotimaassa. Naiset ovat harjoitelleet viime ajat Tampereen Kaukajärvellä ja Ven pääasiassa kotikonnuillaan Hämeenlinnassa. Miesten kaksikko on viimeistellyt soutuaan MM-kisoihin Jani Heinon valmennuksessa Turussa. – Viimeistelyharjoitukset ovat sujuneet koko porukalta hyvin ja kunto MM-kisoja ajatellen on kohdallaan, joten odotukset kisaviikosta ovat positiiviset, totesi Venin ja naiskaksikon viimeistelyä seurannut liiton valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Eniten odotuksia kerää miesten yksikössä soutava Robert Ven, joka on alkukauden kisoissa soutanut tasaisesti ja nousujohteisesti hyviä B-finaalisuorituksia. – B-finaali on realistinen tavoite myös MM-kisoissa, sillä kuudesta A-finaalipaikasta käydään tiukkaa kilpailua ja näihin paikkoihin Venillä on ollut maailmancupissa vielä vähän eroa. Kisassa edetään kuitenkin askel kerrallaan karsintavaiheet ja A-finaalipaikka tulee toivottavasti matkalla tavoitteeksi, summasi Hiltunen Suomen ykkössoutajan menestysmahdollisuuksia. Miesten kilpailuun osallistuu 31 soutajaa.

Naisilta Hiltunen odottaa niin ikään B-finaaliin johtavaa suoritusta. Naisten kaksikoiden lähtöviivalle asettuu 22 venekuntaa. Miesten perämiehettömän kaksikon tämän hetkisellä vauhdilla taistellaan C-finaalin sijoituksista. Tähän lähtöön on ilmoittautunut 23 venekuntaa. Finaaleihin yltää aina 6 parasta venekuntaa. MM-kisoihin osallistuu yli 1100 urheilijaa 60 maasta.

Suomalaisten kisa-aikataulu

Sunnuntai 24.8.
15.17 alkaen M2- alkuerät, Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen
17.58 alkaen M1x alkuerät, Robert Ven

Maanantai 25.8.
17.11 alkaen W2x alkuerät, Eeva Karppinen – Ulla Varvio

MM-kilpailuiden live-seuranta ja tulokset: www.worldrowing.com.

Eurosportilta tulee lähetyksiä MM-souduista ensi viikon torstaista alkaen.