Suomalaiset valmiina kamppailuun Freestylen EM-mitaleista

25.8.2014 Yleinen

Freestylemelonnan EM-kilpailut melotaan alkavalla viikolla Slovakian Bratislavassa. Alkuviikko on varattu virallisille harjoituksille ja ensimmäiset kisarunit melotaan torstaiaamuna. Suomella on kisoissa yhdeksänhenkinen joukkue, johon kuuluvat Tuomas Kuronen, Miika Kuronen ja Harri Myllynen (K1M), Paula Varonen, Jonna Kuronen ja Jenni Vänskä (K1N), Vili Volotinen ja Visa Rahkola (K1M18) ja Vilma Karttunen (K1N18).

Suomen edellisen EM-mitalin on ottanut mukana oleva Tuomas Kuronen, joka saavutti vuoden 2006 kisoissa pronssia. MM-tasolla joukkueen paras sijoitus on Paula Varosella, joka meloi vuonna 2009 Thunissa sijalle kymmenen. Molemmilta voidaan odottaa nytkin hyviä suorituksia, ja menestyksen mahdollisuuksia on myös monella muulla melojalla. Juniorit Volotinen, Rahkola ja Karttunen ovat kaikki erittäin lupaavia tulevaisuuden nimiä.

Kisapaikkana toimii Cunovon slalomradan hontto, jota on uusittu EM-kisoja varten. Suorituspaikka saa suomalaisilta varauksellista kiitosta.

– Kisahontossa on ihan hyvä meloa, voisi olla jopa tosi hyvä, jos se ei olisi niin matala. Paljon on nähty kajakin keulan, perän ja melan kolahduksia pohjaan. Pohjakosketuksen jälkeen liike yleensä epäonnistuu, haastavinta tässä paikassa onkin saada liikkeet tehtyä loppuun asti, raportoi Jonna Kuronen maajoukkueen blogissa.

Suurin ongelma on kuitenkin ollut, kuten usein arvokisojen alla, kosken ruuhkautuminen. Tilanpuutteeseen on luvassa pientä helpotusta, kun viralliset harjoitukset alkavat.

– Kaikki odottavat innolla kansallisia harjoituksia. Silloin päästään melomaan tiheämmällä kierrolla, kun nyt akanvirrassa jonottelu surffien välillä kestää noin puoli tuntia melkeinpä mihin aikaan päivästä vaan. Vettä koskessa on aamukahdeksasta iltakahdeksaan, yöllä se on kuivana, joten öistä harjoitteluaikaa täällä ei voi käyttää toisin kuin joissain aiemmissa arvokisoissa, Kuronen kertoo.

EM-kisat melotaan osana Slovak Open -melontatapahtumaa, jossa ratkaistaan myös muun muassa Slovakian slalommestaruudet. Suomen kisaajat raportoivat kisatunnelmista päivittäin maajoukkueen blogissa osoitteessa http://freestylemelonta.blogspot.fi/.