Suomalaisnaiset etenivät jatkoon Freestylen EM-kisoissa

29.8.2014 Yleinen

Suomen Paula Varonen ja Jenni Vänskä sekä junioreissa Vilma Karttunen meloivat jatkoon freestylemelonnan EM-kisojen alkuerissä Slovakian Bratislavassa. Varonen oli upeasti alkuerien kuudes pisteillä 343,3 ja Vänskä yhdeksäs tuloksella 290. Jonna Kuronen jäi alkuerissä sijalle 17 ja karsiutui jatkosta. Alkuerien ykkössijan vei Ranskan Marlene Deville huippupisteillä 816,7. Vilma Karttunen meloi puolestaan hienosti K1N18-sarjan alkuerien viidenneksi ja pääsi suoraan lauantaina melottavaan finaaliin.

Suomen miehet ja juniorit karsiutuivat jatkosta erittäin kovatasoisissa alkuerissä. Miehissä Harri Myllynen oli alkuerien 25:s, Tuomas Kuronen 26:s ja Miika Kuronen 36:s. Myllysen kahden suorituksen pisteet olivat 450, kun kahdenkymmenen joukkoon ja jatkoon olisi tarvittu 570. Miesten kärjessä alkuerissä olivat tutut nimet: jatkoon parhailla pisteillä meni Ranskan Sebastien Devred tuloksella 2260 ja toisena oli kotimaassaan melovan Slovakian Peter Csonka pisteillä 2030.

Miesten junioreissa Vili Volotinen oli hyvin lähellä jatkopaikkaa. Hän meloi kovat pisteet 550, mutta jäi alkuerien kolmanneksitoista. Junioreissa semifinaaleihin pääsi kymmenen parasta melojaa ja pisteitä jatkoon olisi tarvittu tänä vuonna 612. Visa Rahkola oli alkuerien 17. Junioreissa alkuerien parhaimman tuloksen meloi naapurimaa Ruotsin Max Karlsson, jonka kahden suorituksen yhteispisteet olivat huikeat 1545.

Paula Varonen ja Jenni Vänskä ovat jälleen vedessä perjantaina, kun naisten semifinaalit melotaan viideltä paikallista aikaa. Finaalit melotaan kaikki lauantaina.

Lisätietoja

Freestylejaosto / Jyri Hämäläinen 040-548 1663