Ven jäi niukasti A-finaalista soudun maailmancupissa

12.7.2014 Soutu Yleinen

Robert Ven joutui hyvästä vedostaan huolimatta tyytymään soudun maailmancupin välierissä neljänteen sijaan ja karsiutui erästään ensimmäisenä A-finaalista ajalla 7:01.840. Ven jäi A-finaalista, jossa kisaa 6 soutajaa, noin 3 sekuntia.

– Venin soutu oli hyvä ja vastaa hyvin tämän hetken todellisuutta. Toki nälkä kasvaa syödessä ja A-finaalia tavoitelttiin, mutta jos verrataan edelliseen maailmancupin kisaan, niin täällä Ven on pystynyt voittamaan taas sellaisia soutajia, joille juhannuksena vielä hävisi. MM-kisoja ajatellen kehityssuunta on hyvä ja koska täällä on melkein koko maailman kärki mukana, MM-kisoihin voidaan lähteä tavoittelemaan uudelleen A-finaalipaikkaa, summasi valmennuspäällikkö Hiltunen kisaa.

Naiskaksikon Ulla Varvio – Eeva Karppinen  vauhti ei riittänyt kärkinaisille, vaan kaksikko jäi eränsä kuudenneksi. Soutu oli kuitenkin kesän parasta. – Ensimmäinen tuhat metriä kulki naisilta hyvin, mutta sitten tekniikka hajosi rytmin muutoksesta. Soutu oli kuitenkin ajallisesti paljon lähempänä kärkeä kuin Ranskan maailmancupissa, joten naisillakin suunta on parempaan, totesi Hiltunen.

Miesten kevyessä pariairokaksikossa kisanneet Joonas ja Juho-Pekka Petäjäniemi sijoittuivat sijalle 21.

Kisojen liveseuranta ja kattavat tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.worldrowing.com/.