Hakala ja Nykänen B-finaalin seitsemänsiä melonnan MM-kisoissa, Vettanen C-finaaliin

22.8.2015 Melonta Yleinen

Ratamelonnan Milanon MM-kisojen neljäntenä kilpailupäivänä suomalaismelojista olivat tulessa Jeremy Hakala ja Miika Nykänen miesten kajakkikaksikkojen 1000 metrin B-finaalissa ja Niklas Vettanen miesten kajakkiyksikköjen 200 metrin välierissä.

Hakalalla ja Nykäsellä oli omassa lähdössään lisäporkkanana pitää toiveet olympiapaikasta elossa, mutta tämä olisi edellyttänyt sijoittumista aivan B-finaalin kärkipäähän. Se ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut, vaan eroa kärkeen tuli 4.8 sekuntia ja edelle ehti kuusi alusta. Hakalan ja Nykäsen lopullinen sijoitus 38 parin joukossa oli siten 16.

– Poikien oli pakko lähteä matkaan omaan kuntoonsa nähden aavistuksen liian lujaa välttääkseen viereisen radan Venäjän peräaallon, kuvasi vetoa valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen. Vuoden 2013 kajakkinelikon MM-kultamitalisti Oleg Zhestkovin tahdittamana venäläispari etenikin B-finaalin voittoon. Suomalaiset maksoivat kovasta startistaan erityisesti matkan kolmannella neljänneksellä, joka oli heidän hitaimpansa.

MM-kisojen ensikertalainen Niklas Vettanen oli omassa välierässään kuudes. Eroa voittajaan, matkan ruotsalaiseen MM- ja EM-kultamitalisti Petter Menningiin tuli 1.3 sekuntia. A-finaalipaikka olisi edellyttänyt sijoittumista kahden kärkeen, pääsy B-finaaliin viidettä sijaa ja 0.8 sekuntia rivakampaa aikaa. – Veto oli kohtuullisen hyvä, mutta ei mikään sataprosenttinen onnistuminen. Lähden C-finaaliin hakemaan ehjempää vetoa ja paria kymmenystä nopeampaa aikaa, kommentoi Vettanen.

Suomalaisten kisat jatkuvat vielä sunnuntaina. Oona Vasko meloo naisten kajakkiyksikköjen 1000 metrin finaalissa klo 11.50. Niklas Vettasen C-finaali kisataan klo 9.35, ja kisojen viimeinen suomalaissuoritus on Miika Dietrichin klo 16.40 starttaava miesten kajakkiyksikköjen 5000 metrin kilpailu.

Suomalaisten tulokset

Miesten kajakkikaksikko 1000m B-finaali

1. Kirill Luchkin – Oleg Zhestkov RUS   3:16.037  …  7. Jeremy Hakala – Miika Nykänen FIN 3:20.880. Suomalaisten lopullinen sijoitus 16.

Miesten kajakkiyksikkö 200m välierät

1. Petter Menning SWE  35.297  … 6. Niklas Vettanen FIN 36.580. Vettanen C-finaaliin (sijat 19.-27.)