Miika Nykänen ja Reetta Hallila C- finaleihin ratamelonnan A18v/A23v MM- kilpailuissa

Ratamelonnan A18v, ja A23vuotiaiden MM- kilpailuissa Portugalin Montemor O Velhossa on perjantaina käyty sekä alku että välieriä. Suomalaisittain kilpailut ovat tähän asti tuottaneet välieräsijoituksia sekä Miika Nykäsen ja Reetta Hallilan osalta ensimmäiset etenemiset finaalivaiheeseen kummankin melojan edettyä lauantain 500m ja 1000m finaaleihin.

 

Miehet 23v K1 1000m

Miika Nykänen eteni alkueristä välieriin sijoittumalla alkuerässään kuudenneksi. Välierässään Miika Nykänen meloi seitsemänneksi, jonka myötä aikavertailun kautta lauantain C- finaaliin. Miikan välieräaika oli 18 nopein välierien aikavertailussa ja neljästä välierästä paikka B- finaaliin olisi Miikan ajalla auennut kaikista muista välieristä, paitsi erästä jossa Miika meloi. Miika Nykäsen C- finaali käydään lauantaina klo 11:52

 

Tytöt 18v. K1 500m

Reetta Hallila meloi alkueräsään mallikkaasti ja oli eränsä kolmas. Toiveet jopa A-finaalipaikasta saivat vahvistusta alkuerien aikavertailusta, jossa Reetta oli 12. nopein, ja alkuerissä samoilla sekuntiluvulla Reettan kanssa noin kymmenen urheilijaa. Välierävetoon Reetta starttasi hyvin ja meloi alkumatkan toisena/kolmantena. Kovassa vastatuulessa käydyn kilpailun aikana Reettan voimapanos ei kuitenkaan riittänyt toisella puoliskolla, ja Reettan oli tyytyminen välierässään lopulta kuudenteen sijaan.Näin ollen Reetta meloo sunnuntaina K1 500m C- finaalissa klo 14:13.

 

Perjantain 200m alkueriä:

Miehet 23v K1 200m

Janne Mäntynen teki vahvan alkuerävedon K1 200m matkalla sijoittuen alkuerässään kolmanneksi. Jannen K1 200m kilpailu jatkuu lauantaina K1 200m välierässä. Jannen alkueräaika oli aikavertailun 20 paras aika (20/43 lähtijää)

Miehet 23v K2 200m

Janne Mäntynen – Tarmo Aalto meloivat alkuerässään kuudenneksi ja selvittivät tiensä lauantain välieriin. Kaksikon alkuerävedon startti ei ollut paras mahdollinen ja tämä rokotti loppuaikaa, sekä myös muutaman sijoituksen verran omassa alkuerässä. Kaksikon alkueräsuoritus aikavertailun osalta 16. nopein aika (16/31 lähtiää)

Tytöt 18v K1 200m

Reetta Hallila aloitti 200 metrin kilpailuurakkansa perjantaina 500m alku- ja välierien jälkeen. Reettan K1 200m alkuerä oli taas vahvaa menoa ja Reetta meloi alkuerässään kolmanneksi ja lauantain välieriin. Reettan alkueräaika oli aikavertailun 8. nopein aika (8/40 läjhtijää)

 

Taso kova ja sivuvastainen tuuli riesana

“Montemor O Velho on kilpailupaikkana varsin uusi, mutta jo saavuttanut kiistanalaista mainetta varsin herkästi nousevasta tuulesta, niin myös perjantain alku- ja välierissä. Viuhuva sivuvastainen tuuli teki melomisesta haastavaa ja pienillä ratanumeroilla alku- ja välierissä meloneet urheilijat saivat aika selkeän keliedun verrattuna ratoihin 6-9.

Suomalaisista Miika Nykänen joutui selkeiten epätasiaisten tuuliolosuhteiden “uhriksi”. Miika meloi alkuerässään radalla seitsemän, taisteli maaliin alkuerän kuudentena, jonka johdosta joutui välierään radalle 9, eli pahin mahdollinen rata ko. tuuliolosuhteeseen. Vaihteleva keli kuuluu tietysti ulkoilmaurheiluun, mutta silti tuntuu hämmästyttävältä että arvokilpailuja myönnetään toistuvasti radalle jossa tiedetään että kelivaikutus on varsin ilmeinen vallitsevalla tuulensuunnalla.

Muilta osin perjantain alku- ja välierät osoittivat sen että kilpiluihin valitut suomalaisurheilijat ovat varsin kilpailukykyisiä, mutta että taso on äärimmäisen kova ja laaja. Lauantaina on kaikki mahdollisuudet useampaan finaalipaikkaan 200m matkoilla ja lisäksi odotamme mielenkiinnolla (ja toivomme tasapuolisia keliolosuhteita) 1000m finaaleihin, jossa Miika Nykänen meloo, toteaa valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Kilpailuihin osallistuu yhteensä noin 1000 melojaa 62 maasta.

Kisojen Netti TV- lähetykset löytyvät osoitteessa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWpi79GxUJdbk71cNGBtiUQUGtbZ2fNcl

Lähtölista ja online tulospalvelu: http://canoesprintportugal.com/index.php?page=timetable-results

Ratamelonnan facebook-sivut: https://www.facebook.com/pages/Kayak-Team-Finland-Ratamelontamaajoukkue/548688661828734?ref=bookmarks

 

Lisätietoja
valmentaja

Jonas Saelens

+358 44 9887122

tai
ratamelonnan valmennuspäällikkö
Petteri Pitkänen

0400 355523