Olympiasoutajien kausi huipentuu MM-kisoihin

28.8.2015 Yleinen

Soudun maailmanmestaruuksista kisataan 30.8.-6.9. Aiguebelettessa, Ranskassa. Suomesta kisoihin osallistuu 5 urheilijaa kolmessa venekunnassa. Miesten yksikössä (M1x) soutaa Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven. Naisten pariairokaksikossa (W2x) soutavat Eeva Karppinen (Nesteen Soutajat) ja Ulla Varvio (Takon Soutajat) ja miesten perämiehettömässä kaksikossa (M2-) soutavat Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen.

Eniten osallistujia on kerännyt miesten yksikkö. Maailmanmestaruudesta kilpailee 41 soutajaa. Ennakkosuosikkeja ovat muun muassa Lontoon olympialaisten mitalistit Uuden-Seelannin Mahe Drysdale, Tsekin Ondrej Synek, Ison-Britannin Alan Campbell sekä maailmancupeissa menestyneet Kuuban Angel Fournier Rodriguez ja Liettuan Mindaugas Griskonis. Suomen Robert Ven sijoittui Luzernin kovatasoisessa maailmancupissa 10:nneksi, joten omaa hyvät mahdollisuudet tavoitella kärkisijoja.

Naisten pariairokaksikossa kilpailee 25 venekuntaa. Maailmancupin kilpailuissa vahvasti soutanut Uuden-Seelannin venekunta on yksi ennakkosuosikeista. Myös USA ja Australia ovat olleet viime ja tällä kaudella erittäin vahvoja. Suomen Eeva Karppinen ja Ulla Varvio sijoittuivat Luzernin maailmancupissa kahdeksanneksi. Nousujohteisesti kehittynyt kausi lupaa hyviä sijoituksia myös MM-kilpailuista.

Miesten perämiehettömässä kaksikossa kilpailee 27 venekuntaa. Ehdoton ennakkosuosikki tässä veneluokassa on Uuden-Seelannin Hamish Bond ja Eric Murray, jotka ovat hallinneet veneluokkaa jo vuosia. Suomen Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen olivat Luzernin maailmancupissa sijalla 19. Heidän viimeisin kansainvälinen kilpailu on alle 23-vuotiaiden MM-kisat, jossa kaksikko oli kymmenes. Nuori venekunta lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan kilpakumppaneita ja taistelemaan sijoituksista.

Suomen joukkue on ehtinyt harjoitella jo pari päivää Aiguebelette-järvellä. Joukkue on hyvin valmistautunut ja lähtee kovatasoiseen kilpailuun tekemään hyviä suorituksia.

Kilpailuissa on ennätysmäärä osallistujia, 1300 urheilijaa 77 maasta. Kilpailut toimivat samalla Rion olympialaisten karsintakilpailuna. MM-kilpailuissa jaetaan suurin osa Rion maapaikoista. Miesten yksikköveneluokassa MM-kilpailujen yhdeksän parasta saa suoran paikan Rion olympialaisiin. Kaksikkoveneluokissa 11 parasta saa paikan Rioon. MM-kilpailujen jälkeen olympiapaikkoja on saatavilla vielä toukokuussa 2015 olympiakarsintakilpailussa Luzernissa. Siellä paikkoja on jaossa miesten yksikköön kolme ja miesten perämiehettömään kaksikkoon ja naisten pariairokaksikkoon kaksi paikkaa.

Suomalaisten kisa-aikataulu (Suomen aikaa):

Sunnuntai 30.8.
12.10 alkaen M2- alkuerät, Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen
14.05 alkaen M1x alkuerät, Robert Ven

Maanantai 31.8.

12.00 alkaen M2- mahdolliset keräilyerät, Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen
12.45 alkaen W2x alkuerät, Eeva Karppinen – Ulla Varvio

14.05 alkaen M1x, mahdolliset keräilyerät, Robert Ven

Tiistai 1.9.

12.20 W2x mahdollinen keräilyerä, Eeva Karppinen – Ulla Varvio

Loppuviikon ohjelma riippuu alkuerien ja mahdollisten keräilyerien sijoituksista.

Kisojen liveseuranta ja tulokset ovat osoitteessa: http://www.worldrowing.com/.

Urheilijaprofiilit ja linkit urheilijoiden omille sivuille: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/soudun-valmennusryhmatoiminta/urheilijaprofiilit/

Soutumaajoukkueen facebook-sivut: https://fi-fi.facebook.com/Soutumaajoukkue

Lisätietoja

soudun valmennuspäällikkö
Ilona Hiltunen
+ 358 400 157 040