Reetta Hallila C- finaalin voittoon ratamelonnan nuorten MM- kilpailuissa

Ratamelonnan Alle 18 vuotiaiden ja alle 23 vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailujen päätöspäivän suomalaiskasvo oli Reetta Hallila, joka meloi tytöt 18 vuotta K1 200m ja K1 500m finaaleissa. 

T18v K1 200m

Reetta hallila meloi lauantain välierässä A-finaalipaikasta, jääden lopulta 0,2 sekuntia A-finaalipaikasta 200m matkalla, ja selviytyi näin sunnuntain B- finaaliin ko. matkalla. Sunnuntai-aamun B- finaalissa Hallila kävi taas kovaa kamppailua sijoista 10-18. Tasaisen finaalin maalintulossa Hallila oli kudes, eli kokonaiskilpailun sijoitukseksi muodostuu näin olllen 15. sija. Tytöt 18v K1 200m matkalle starttasi alkuerissä 40 maan paras yksikköedustaja, eli Hallilan sijoitus komeasti 15/40.

 

T18v K1 500m

Hallilan sunnuntai jatkui 200m finaalien jälkeen K1 500m finaaleilla, jossa Hallila oli edennyt perjantaina C- finaaliin. Hallila teki kisat päättävässä K1 500m C- finaalissa vielä varsin vahvan suorituksen ja venyi C- finaalin voittoon 0,9 sekunnin erolla Valko-Venäjän Hanna Machulskayaan. Ajallisesti Hallilan veto C- finaalissa olisi ollut kovaa valuuttaa myös B ja A finaaleissa, mikä kertoo myös nuorten tyttöjen osalta että kv. taso laajenee koko ajan ja tasoero C- finaalista aina A-finaaliin saakka on varsin pienistä asioista kiinni.

 

Yhteenveto

Suomen neljän urheilijan joukkue saavutti kilpailuista kaksi C- finaaalipaikkaa ja yhden B-finaalipaikan, kaikki olympiamatkoilta.

Finaalisijoitukset:

Miehet 23v.

K1 1000m 20. Miika Nykänen

Tytöt 18v.

K1 200m 15. Reetta Hallila

K1 500m 19. Reetta Hallila

 

Kuten kilpailujen aikaisissa aikaisempien päivien kommenteissa on jo tuotu esille, taso on varsin laaja, ja eteneminen A/B- finaaleihin on tällä tasolla erittäin kovan välieräonnistumisen takana. Lisämausteena vielä Portuglin MM- melontojen osalta tuuliolosuhde, joka teki kilpailemisesta myös osittain arpapeliä ratajärjestyksen osalta. 

Suomalaisisttain meidän täytyy siis osata olla iloisia niistä TOP 20 sijoituksista mitä nuorten sarjoissa tämän tasoisista kilpailuista saavutetaan. Lähtölistassa kun yksikkömatkoilla on kauttaaltaan noin 40 maan paras edustaja, on eteneminen 20 joukkoon jo aika merkittävä tasonosoitus, josta on kaikki mahdollisuudet rakentaa hyvää myöhempää senioritason melojauraa. 

Mistä meidän taas tulee kantaa vahvaa huolta on se, että joukkueen koko nuorten arvokilpailuissa on meillä tasaisesti tippunut viime vuosina. Toki, senioreiden MM- kilpailuihin matkaa tänä vuonna neljä urheilijaa, jotka ilman senioreiden MM- komennusta olisivat olleet Portugalin A23v. MM-  joukkueessa, niin tämä vaikuttaa osaltaan myös tämän vuotiseen nuorten MM- joukkueen kokoon. 

Mutta huolimatta tästä niin jos katsomme eteenpäin niin pullonkaula on siinä että että ns. “uusia” kriteerit täyttäviä urheilijoita ja aluksia ei yksinkertaisesti vaan ole viime vuosina juurikaan noussut kansallisesta tasosta, ja tähän meidän tulee lajina reaqgoida.

Seuratoiminnan laajuus ja taso on tietysti tärkein ja oleellisin keino millä varmistamme että meillä olisi mahdollisuudet jatkossa laajempaan nuorten arvokilpailujoukkueeseen, ja että nuorten arvokilpailuissa olemme kärkipään kv. tasossa kiinni. Lasten ja nuorten seuratoiminnan määrään ja valmennuksen laatuun tulee siis saada selkeää piristystä jatkovuosien nuorten arvokilpailumenestymisen osalta, päättelee valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

 

Portugalin alle 18- ja alle 23 vuotiaiden MM- kilpailuihin osallistui yhteensä noin 1000 melojaa 62 maasta.

Kisojen Netti TV- lähetykset löytyvät osoitteessa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWpi79GxUJdbk71cNGBtiUQUGtbZ2fNcl

Online tulospalvelu osoitteesta: http://canoesprintportugal.com/index.php?page=timetable-results

Ratamelonnan facebook-sivut: https://www.facebook.com/pages/Kayak-Team-Finland-Ratamelontamaajoukkue/548688661828734?ref=bookmarks

 

Lisätietoja
valmentaja

Jonas Saelens

+358 44 9887122

tai
ratamelonnan valmennuspäällikkö
Petteri Pitkänen

0400 355523