Reetta Hallila täpärästi ulos A- finaalista nuorten MM- melonnoissa

25.7.2015 Yleinen

Tytöt 18v. K1 200m

Reetta Hallila vastasi lauantai- iltapäivän jännittävimmästä suorituksesta ratamelonnan A18v ja A23v MM- kilpailuissa Portugalin Montemor O Velhossa.

Hallila meloi perjantaina T18v. K1 200m alkuerissä kehdeksanneksi nopeimman alkueräajan ja tiedossa oli että sen myötä välierävaiheessa on kaikki mahdollisuudet edetä jopa A-finaaliin saakka. Reetta Hallilan välierä muodostuikin varsinaiseksi trilleriksi, jossa välierän kuusi ensimmäistä kilpailijaa ylittivät maalilinjan 0,296 sekunnin sisällä toisistaan.

Tiukassa maaliintulossa Reetta Hallila oli lopulta viides, ja meloo näin ollen huomisessa K1 200m B- finaalissa.

Karsiutuminen A- finaalista oli tottakai Hallilalle hetkellisesti pettymys, mutta tsuoritus on toisaalta osoitus siitä että hän on kuitenkin aivan TOP 10. sakin tuntumassa, mikä tietysti antaa nuorelle tytölle uskoa että oikeita asioita on tehty ja ikäluokan terävin kv. taso on jo iskuetäisyydellä, toteaa valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Miehet 23v K1 200m

Eilen lupaavasti alkuerissä melonut Janne Mäntynen ei onnistunut K1 200m välierässä tekemään tasonsa mukaista suoritusta, vaan otti heikon lähdön ja oli sen myötä koko välierän auttamattomasti altavastaajana. Välieräsijoitus 9. ja lopputulos näin ollen 30. sija / 42 lähtijää.

Miehet 23v K2 200m

Janne Mäntynen – Tarmo Aalto meloivat K2 200m välierässään sijalle kahdeksan. Kaksikko oli välierässä radalla 9. ja olivat sivuvastaisessa tuulessa ongelmissa heti lähdössä ja lähdön jälkeen, 200 metrillä heikko startti tarkoittaa vääjäämättä että kilpailusuoritus on sen myötä enemmän tai vähemmän piloilla. Mäntynen-Aalto taistelivat kuitenkin sinnikkäästi loppuun asti, ja saivat loppumetreillä viereisen radan voitettua, jolloin välieräsijoitus 8.

Kaksikon kokonaistulos kilpailuissa näin aikavertailuijen puitteissa 21. sija / 31 lähtijää.

Sunnuntaina kaksi finaalia

Sunnuntaina on vuorossa 200 metrin ja 500 metrin Finaalit. Suomalaisista finaaleissa meloo Reetta Hallila,

klo 11:10 K1 200m B-finaali

klo 16:13 K1 500m C-finaali

Kilpailut päättyvät 500m finaalien jälkeen.

Kilpailuihin osallistuu yhteensä noin 1000 melojaa 62 maasta.