Jousimo D-finaalin voittoon soudun MM-kilpailuissa

25.8.2016 Kilpailu Soutu Yleinen

Joonas Jousimo. Kuva: Jani Heino

Joonas Jousimo voitti alle 23-vuotiaiden miesten yksikön D-finaalin. 500 metrin jälkeen johtopaikalle siirtynyt Jousimo hallitsi kilpailua loppumatkan ajan. Jousimon lopullinen tulos MM-kilpailuista on siis 19. sija.

-Veto oli ok. Tonnin kohdalla otin noston, jolla pääsin muita edelle. Sen jälkeen pidin vain huolta, ettei kukaan enää saa kiinni, kertoi Jousimo finaalivedostaan.

-Kilpailun taso oli tänä vuonna aika kova ja olen kyllä tyytyväinen suorituksiini, vaikka sijoitus ei viime vuodesta parantunutkaan. Tänä vuonna pystyin kuitenkin vetämään monta tasaista starttia ja taistelin tosissani välieriin (12 joukkoon) pääsystä, Jousimo analysoi kilpailuja kokonaisuudessaan.

-Viikon päästä suuntaan opiskelijoiden MM-kisoihin. Sen jälkeen pidän pari viikkoa taukoa ja sitten alan harjoitella ensi vuotta varten. Jatkoa ajatellen etenkin kovia kilpailuja pitää saada lisää kilpailukokemuksen kartuttamiseksi, kertoi Jousimo jatkostaan.

Juho-Pekka Petäjäniemen soudut jatkuvat perjantaina miesten kevyen yksikön C/D-välierässä klo 12:55. Veneluokan finaalit soudetaan lauantaina.