Robert Ven miesten yksikön voittoon Piedilucossa

3.4.2016 Yleinen

Robert Ven palkintojenjaossa. Kuva Jani Heino.
Robert Ven. Kuva Jani Heino.

Robert Ven osoitti hyvää kevätkuntoa kansainvälisessä Memorial Paolo d’Aloja -regatassa Italian Piedilucossa. Ven souti miesten yksikkökisan voittoon sunnuntaina ja sijoittui toiseksi lauantaina. Myös muut maajoukkuesoutajat avasivat kilpailukautensa.

Miesten yksikössä Robert Ven osoitti oivaa kevätkuntoa ja avasi kilpailukautensa hienosti. Ven sijoittui lauantain finaalissa toiseksi häviten 3 sekuntia vuoden 2015 MM-pronssimitalistille Liettuan Mindaugas Griskonikselle. Sunnuntaina Ven vei A-finaalin voiton selvällä erolla ennen Unkarin Bendegas Petervari-Molnaria.

Naisten pariairokaksikossa Ulla Varvio ja Eeva Karppinen sijoittuivat lauantain A-finaalissa viidensiksi. Voiton kisassa vei viime vuoden MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Liettuan kaksikko. Varvio ja Karppinen karsiutuivat niukasti sunnuntain A-finaalista.

Miesten kevyessä yksikössä Juho-Pekka Petäjäniemi osoitti pirteää menoa. Petäjäniemi oli lauantaina B-finaalin kolmas ja sunnuntaina hän souti B-finaalin voittoon. Miesten kevyen yksikön voitti vuoden 2014 maailmanmestari Marcello Miani. Miesten kevyessä yksikössä kisasivat myös Joonas Petäjäniemi ja Kasper Hirvilampi.

Miesten perämiehetöntä kaksikkoa soutavat Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen avasivat niin ikään kilpailukautensa. Kaksikko sijoittui sekä perjantain että lauantaina alkuerässään neljänneksi. Alkuerien kolme parasta selvittivät tiensä A-finaaliin.

Naisten yksikössä Johanna Haavisto souti lauantaina B-finaalin kolmanneksi ja taisteli pirteästi myös lauantai-iltapäivän alkuerässään.

Regatta käynnistyi perjantai-iltapäivän alkuerillä. Lauantain finaalit soudettiin aamupäivällä ja lauantai-iltapäivällä karsittiin soutajat sunnuntain finaaleihin. Suomalaissoutajat saivat Piedilucossa kovan vastuksen, sillä muun muassa Liettua, Kanada ja Italia olivat mukana kilpailussa vahvalla joukkueella.

Suomalaissoutajien kausi jatkuu maailmancupin osakilpailulla 15.-17.4. Italian Varesessa.

Tulokset kokonaisuudessaaan: Memorial Paolo d’Aloja Regatta