Suomen miesten ensimmäinen vastustaja on Ruotsi keskiviikkona kanoottipoolon MM-kilpailuissa

29.8.2016 Kilpailu Yleinen

Suomen joukkue avajaisissa. Kuva: George Atanassov
Suomen joukkue avajaisissa. Kuva: George Atanassov

Kanoottipoolon MM-turnaus järjestetään Italian Syracusassa 29.8.-4.9. Mukana on Suomen miesten joukkue. Miesten sarjaan osallistuu 24 maata. Suomen alkulohkossa pelaavat Ruotsi, Espanja ja Taiwan. Suomen pelit alkavat ke 31.8.

Suomen Melonta- ja Soutuliitto

Ennakkotiedote 29.8.2016

SUOMEN MIEHET ALOITTAVAT OTTELUNSA KESKIVIIKKONA KANOOTTIPOOLON MM-KILPAILUISSA

Suomen miesten maajoukkue on valmistautunut turnaukseen harjoittelemalla tiiviisti koko kesän. Turnauskokemusta joukkue on hakenut osallistumalla keväällä Saksan Essenissä pelattuun Deutschland Cupiin ja elokuun alussa pelattuun Tanskan Skovshoved Openiin.

– Miesten valmistautuminen on sujunut todella hyvin. Erityisesti kehitystä on tapahtunut kestävyyspuolella, mutta myös pelinopeus sekä kurinalaisuus ovat hypänneet harppauksen verran eteenpäin tänä kesänä, toteaa joukkueen päävalmentaja Antti Löppönen.

Turnauksen alkulohkossa Suomen kanssa pelaavat naapurimaa Ruotsi, vuoden 2014 MM-turnauksen pronssijoukkue Espanja sekä Taiwan. Suomen alkulohko on todella mielenkiintoinen, sillä Ruotsia ja Taiwania vastaan on odotettavissa tasaiset pelit. Suomen tavoitteeksi on asetettu nouseminen keskikastin maaksi eli 15 parhaan maan joukkoon. 

Suomen joukkueessa pelaavat Aarne Miettinen, Teemu Taskinen, Lauri Perälä, George Atanassov, Jerry Mansner, Marko Hämäläinen ja Rasmus Peterzens. Joukkueen kapteenina toimii Mansner ja pelinrakentajana Peterzens. Miettinen ja Atanassov edustavat seuratasolla Helsingin Merimelojia ja muut pelaajat Lohjan Melanvääntäjiä. Valmentajana toimii Antti Löppönen, joukkueenjohtajana Petra Merikanto ja huoltajana Eija Vartiainen.

Suomi kohtaa ensimmäisessä alkulohkon ottelussaan Ruotsin keskiviikkona 31.8. klo 10.45 Suomen aikaan. Alkulohko otellaan keskiviikko-torstai ja tämän jälkeen 12 parasta jatkaa toiseen vaiheeseen ja edelleen kohti välieriä ja sunnuntain finaaleita.

Kanoottipoolon MM-turnausta voi seurata joukkueen Facebook-sivuilla ja kisojen virallisilla verkkosivuilla.