Freestylemelonnan Suomen mestaruudet ratkottiiin Neitikoskella

11.9.2017 Melonta Yleinen

FREESTYLEMELONNAN SUOMEN MESTARUUDET RATKOTTIIN NEITIKOSKELLA

Freestylemelonnan SM‐kilpailut kokosivat Suomen koskimelonnan huiput Lieksan Neitikoskelle. Kilpailupaikkana toimiva Neitikosken aalto tarjosi myös yleisölle näköalapaikan freestylemelojien näyttävien suoritusten seuraamiseen.

Neitikoski tarjosi hyvät puitteet freestylemelonnan SM-kilpailuille, joissa mestaruuksia oli tavoittelemassa yhteensä 30 melojaa. Karsintojen kautta pääsi viisi melojaa jokaisesta sarjasta finaaliin, jossa kolmesta suorituksesta paras ratkaisi lopullisen sijoituksen.

Miesten sarjan finaalissa kokenut Tuomas Kaukola otti odotetusti kuudennen Suomen mestaruutensa. Vaikka Tuomas oli jo varmistanut mestaruuden ennen viimeistä kilpailusuoritustaan, hän palkitsi yleisön näyttävällä ja vaativalla suorituksella, joka toi Suomen kilpailuissa ennen näkemättömät 1127,5 pistettä. Yllätyksiäkin miesten sarjassa koettiin, kun kovassa kilpailuvireessä ollut Olli Nyrhilä uhkasi onnistuneella toisella kilpailurunillaan pudottaa MM-kilpailuihin valmistautuvan Visa Rahkolan pronssille. Rahkola pystyi kuitenkin vastaamaan haasteeseen onnistuneella viimeisellä suorituksellaan.

Naisten sarjassa tämän hetken kansainvälisesti menestynein suomalainen freestylemeloja, Paula Varonen, teki heti ensimmäisellä finaalikierroksella vaativimpia freestyleliikkeitä sisältävän suorituksen, joka varmisti selkeästi kirkkaimman mitalin. Paulan kilpailukunto antaa odottaa hyviä suorituksia myös marras-joulukuun taitteessa Argentiinassa käytävistä MM-kilpailuista. Toiselle sijalle meloi varmoin ottein Anni Mykkänen ja pronssin otti kotikoskessaan melonut Jonna Kuronen.

Juniorityön tulokset näkyivät hienona kehityksenä alle kahdeksantoista vuotiaiden sarjassa. Juniorisarjan voittoon varmoin ja energisin ottein melonut, järjestävää seuraa edustava, Miika Sorjonen meloi myös miesten sarjassa viiden parhaan joukkoon. Toiseksi sijoittui niin ikään Kohinaa edustava, kilpailujen nuorin, tänä vuonna 13 vuotta täyttävä Turkka Mutikainen ja kolmanneksi Jere Mäki.

Suomen mestaruuksista melottiin myös ikäsarjoissa miehet yli 35 vuotta, miehet yli 50 vuotta ja naiset yli 35 vuotta.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT: Tuula Jokinen, 040 737 1771, tuula.jokinen@kohinaa.com