Robert Ven eteni sunnuntain B-finaaliin Poznanissa

17.6.2017 Yleinen

Robert Ven, Poznań/Puola, Kuva: Balint Czucz
Robert Ven, Poznań/Puola, Kuva: Balint Czucz

Suomalaissoutajat jatkoivat tänään lauantaina 17.kesäkuuta maailmancupin kilpailuja Puolan Poznanissa. Robert Ven jatkaa kilpailuja sunnuntaina B-finaalissa.

Miesten yksikössä Robert Ven oli lauantaina semifinaalissa kuudes. Hän eteni huomiseen B-finaaliin kamppailemaan sijoista 6-12.

”Tänään oli jotenkin tahmeaa. Odotin enemmän, vaikka vähän oli voimaton tunne. Toisaalta useampi soutaja oli nyt lähempänä kuin EM-kisoissa, joten toivotaan, että tämä enteilisi nousujohteista kautta. Huomenna B-finaalissa on kovia nimiä. Koitan lähteä saamaan kisojen parasta vetoa ja hyvää sijoitusta”, Ven painotti.

 

Joel Naukkarinen taisteli miesten yksikön C-finaalissa, jossa hän sijoittui toiseksi. Naukkarinen lopputuloksissa 14:s.

”Muutin taktiikkaa eilisestä. Ajattelin vetää tänään kilpailun ensimmäisen 1000 metrin kovempaa, kun loppu oli jälleen rajun myötätuulen takia todella aallokkoinen. Menin kuitenkin liian hapoille, mikä kostautui keskimmäisellä tonnilla. Tipuin melkein lähdön hännille, kunnes sanoin itselleni juuri ennen vikaa 200 metriä, että tällaiseen sijoitukseen en kyllä alistu, koska pystyn niin paljon parempaan. Siitä lähti mieletön loppukiri. Noiden viimeisten vetojen aikana menin ohi melkein koko porukasta. Vaikea ymmärtää vieläkään, mitä oikein tapahtui. Reserviä on näköjään enemmän, mitä käsitän. Eilen kommentoin vetojen välistä variaatiota, joten tämä antaa jälleen aihetta ajatella asiaa. Jotain pientä, kun saan omassa mielessä loksahtamaan kohdalleen, kilpailen ihan A-finaalin sijoituksista”, Naukkarinen hehkutti.

”Kasper aloitti tosi pirteästi ja taisteli hienosti viimeiseen asti. Joonaksella huomattavasti parempaa soutua kuin eilen. Ei ihan nappisuoritus, mutta parempaa. Eeva taisteli loppuun asti ja napsi kovia päänahkoja. Hänkin on kehittynyt todella paljon. Joelilla tänään uskomaton loppukiri. Tosi hyvää soutua. Robertilta ei huono suoritus ja ajallisestikin hyvää menoa. Jos ajatellaan kokonaisuutta, niin tänään suomalaisilta nähtiin todella hyviä ja pirteitä esityksiä. Olemme painottaneet nousujohteiseen kauteen. Nyt ainakin näyttää siltä, koska EM-kisojen jälkeen olemme tulleet selkeästi eteenpäin. EM-kisat tulivat pitkän talvikauden jälkeen liian aikaisin, mutta nyt on ollut hyvä kisaviikonloppu. Toivottavasti huomenna Robert pystyy näyttämään parastaan ja ottamaan hyvän sijoituksen”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen lisäsi suomalaissuorituksista.

 

Miesten kevyessä yksikössä kilpailleet Kasper Hirvilampi ja Joonas Petäjäniemi soutivat D-finaalissa. Hirvilampi oli toinen ja Petäjäniemi viides. He olivat lopputuloksissa 20:s ja 23:s.   

”Tänään onnistuin tekemään ehjän soudun alusta loppuun saakka tasollani, vaikka keli oli haastavampi kuin eilen keräilyerässä. Lähdin rohkeasti liikkeelle tehden omaa soutuani, jossa onnistuin hyvin. Soudusta löytyy kuitenkin selkeästi parannettavaa. Kokemattomuus isoista kisoista näkyi lämmittelyssä turhana jännityksenä. Kilpailun aikana kävimme hyvää ja tasaista kilpailua. Loppukirissä taistelimme 1-3 sijoista, jossa onnistuin puristamaan itseni toiseksi. Lopullinen sijoitus oli 20:s, mutta mahdollisuudet olivat olleet parempaakin. Erot ovat pieniä. Pienillä parannuksilla ja tasaisimmilla suorituksilla saan varmasti nostettua sijoituksiani. Pohjat ovat kunnossa. Tästä lähden hyvillä mielin kehittämään vauhtiani ja jalostamaan sitä jatkoa ajatellen”, Hirvilampi tuumasi.

”Tuli liikaa virheitä. Heti startti epäonnistui ja lisäksi viimeisellä 200 metrillä meinasin kaatua aallokossa. Eka 500 metriä tulin startista huolimatta hyvin. Toinen 500 metriä oli liian varovaista, enkä enää toisella tonnilla saanut fyysisesti tehoja irti. Huomasin tuossa tuulessa, että yksikkösoutuni on selvästi teknisesti epävarmaa”, Petäjäniemi harmitteli.

Eeva Karppinen souti naisten yksikön C-finaalissa. Karppinen oli finaalissa toinen, ja näin ollen lopputuloksissa 14:s.

”Soutuni meni hyvin ja olin kärjessä. Loppurutistus olisi pitänyt aloittaa aikaisemmin hankalan kelin vuoksi, jotta olisin saanut kaiken irti. Kisat menivät paremmin kuin EM-kisat, joten sain rohkeutta omaan soutuuni. Tästä on hyvä jatkaa”, Karppinen ilakoi.

Täältä tuloksia: http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-ii/schedule-results