Suomalaismelojat jatkavat junioreiden ja alle 23-vuotiaiden EM-välieriin ja B-finaaliin

23.6.2017 Yleinen

Alle 18- ja 23-vuotiaiden ratamelonnan EM-kilpailut järjestetään Serbian Belgradissa 22.-25.6.

500 metrin alkuerät ja välierät melottu

Suomalaismelojat selvittivät tiensä torstain alkueristä perjantain välieriin 500 metrin yksiköissä ja kaksikoissa. Ensimmäisissä kansainvälisissä arvokisoissaan melova Emma Malmsten oli erässään kahdeksas ja selviytyi ajan perusteella sunnuntain B-finaaliin.

Alle 23-vuotiaiden miesten kajakkikaksikossa Tarmo Aalto ja Joona Mäntynen olivat alkuerässään neljänsiä. Välierässä kaksikko sijoittui viidenneksi ja jäi niukasti ulos A-finaalista. Finaaliin eteni välierän kolme parasta. 

Alle 18-vuotiaiden miesten kajakkikaksikossa Suomea edustavat Sakke Mattila ja Otto Sivula. Miehet kävivät alkuerässään tiukan kamppailun jatkopaikasta ja seitsemänneksi sijoittumalla varmistivat välieräpaikan. Välierässä kaksikko sijoittui yhdeksänneksi ja jäi ulos finaaleista. Nuoret miehet saivat kuitenkin hyvää kokemusta ensimmäisistä EM-kilpailuistaan.

Hyvää suomalaisvauhtia 200 metrin alkuerissä

Perjantaina aloitettiin myös 200 metrin kilpailut alkuerillä. Emma Malmsten jatkaa kilpailua lauantain semifinaalissa alle 23-vuotiaiden naisten yksikössä.

Alle 18-vuotiaissa kajakkikaksikko Sakke Mattila  ja Otto Sivula meloivat kelpo alkuerän. He sijoittuivat viidenneksi ja jatkavat niin ikään kilpailua lauantain välierissä.

Tarmo Aalto ja Joona Mäntynen olivat alkuerässään teräviä. Alkuerän kolmas sija toi paikan lauantain välierässä. 

Alle 23-vuotiaiden miesten kajakkiyksikössä Janne Mäntynen sijoittui alkueränsä seitsemänneksi ja sijoituksellaan varmisti paikan lauantain semifinaalissa. 

Tulokset kokonaisuudessaan: http://europecanoeevents.com/live-results?gmt=3&gmt2=-180

Urheilijat tyytyväisiä ensimmäisiin startteihinsa

Joukkueen valmentaja Jonas Saelens on tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin.

– Kokonaisuutena ensimmäiset kisapäivät ovat olleet hyviä. Urheilijat ovat meloneet omalla tasollaan ja olleet hyvin mukana kisassa. Joukkueella on kaikki mahdollisuudet saavuttaa useampia B-finaalipaikkoja, arvioi Saelens.

– Näistä kilpailuista urheilijat saavat tärkeää kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Uskon, että kilpailut antavat hyvää motivaatiota tulevaisuuteen. Olen tyytyväinen siihen, miten Suomen nuoret ovat kehittyneet viimeisten parin vuoden aikana, iloitsee Saelens.

Alle 23-vuotiaiden naisten kajakkiyksikössä melova Emma Malmsten on tyytyväinen kilpailuihin. 

– Kilpailut ovat minulle ensimmäiset arvokilpailut PM-kilpailuita lukuun ottamatta. Kilpailut ovat todella suuret ja melojia on paljon verrattuna kotimaisiin kilpailuihin. Olin todella jännittynyt ennen ensimmäistä starttia, mutta kun kilpailurutiinit tulivat tutuksi, jännitys lieveni ja kisaaminen tuntui hyvältä. Perjantain välierässä tein oman ennätysaikani 500 metrillä. Olin aluksi pettynyt, että en päässyt B-finaaliin. Sain kuitenkin kuulla, että pääsin ajan perusteella sunnuntain B-finaaliin ja olin todella iloinen siitä. Taso täällä on kova ja vastassani sekä 200 metrillä että 500 metrillä on olympiafinalisteja. Kokemus on kuitenkin ollut todella positiivinen ja nautin kisaamisesta. Lauantain 200 metrin välierässä yritän parantaa aikaani, miettii Emma Malmsten ensimmäisten kisapäivien jälkeen.

Myös kaksikko Sakke Mattila ja Otto Sivula nauttivat suurkisojen tunnelmasta. Nuorille miehille kilpailut ovat ensimmäiset EM-tasolla.

– Kilpailut ovat todella suuret, jopa suuremmat mitä odotin. Kilpailupaikka on huima ja järjestelyt toimivat todella hyvin. Kilpailevia maita on yli 30. Ensikertalaisia infotaan hyvin, toteaa Sakke Mattila.

– Tunnelma kisoissa on ollut aivan erilaista kuin pienemmissä kisoissa. Kuljetukset, ruokailut ja kaikki muukin on todella hienosti järjestetty, täydentää kaksikkopari Otto Sivula. 

– 500 metrillä olimme sekunnin päässä B-finaalista. Kohtuullinen suoritus, vaikka harmittaa, että emme päässeet B-finaaliin. Saimme kuitenkin kaiken irti, kertaa Mattila.

– Tulokset ovat olleet omia parhaita aikoja eli kaikki ollaan annettu ja 200 metrillä annetaan kaikki, mitä vielä on jäljellä, miettii puolestaan Sivula.

– Oli kiva huomata, että vaikka taso onkin erittäin kova, eivät kaikki maat ole niin kaukana. Varsinkin Pohjoismaat ovat olleet lähellä. Tämä kisa tuo hyvää kokemusta. Olemme ensimmäistä vuotta 18-vuotiaiden sarjassa, joten tulevaisuutta ajatellen hyvää kilpailukokemusta kovista kisoista.

– 200 metrillä tavoitteena on finaalipaikkka, linjaavat Mattila ja Sivula lauantain välieriä.

Alle 23-vuotiaiden miesten kaksikon Tarmo Aalto ja Joona Mäntynen 500 metrin kilpailu oli hyvä, vaikka kaksikko jäi hieman B-finaalista. 

– Etenkin 500 metrin välierässä kaksikko meloi hyvän ja tasaisen kilpailun. He ovat noustaneet tasoaan, kertaa tyytyväinen Jonas Saelens.

Alle 23-vuotiaiden miesten yksikön 200 metrin alkuerät melottiin perjantai-iltapäivällä. Mukana oli Janne Mäntynen.

– Jannella oli hieman hitaampi startti kuin hänellä yleensä on. Ensimmäinen startti on hankala, sillä urheilija on joutunut odottamaan omaa starttia useamman päivän kisapaikalla. Uskon kuitenkin, että Jannen vauhti paranee huomisissa välierissä. Hänellä on hyvät mahdollisuudet edetä vähintään B-finaaliin, pohtii Saelens.