Suomalaissoutajat vauhdissa Luzernissa – Robert Ven B-finaaliin

8.7.2017 Soutu Yleinen

Joel Naukkarinen, Luzern/Sveitsi, Kuva: Bálint Czucz
Joel Naukkarinen, Luzern/Sveitsi, Kuva: Bálint Czucz

Suomalaissoutajat jatkoivat lauantaina 8.heinäkuuta maailmancupin kilpailuja Sveitsin Luzernissa. Miesten yksikön Robert Ven jatkaa kilpailuja vielä sunnuntaina B-finaalissa.

Robert Ven taisteli kivikovassa välierässä. Suomalainen oli lopulta eränsä viides. Hän jatkaa huomenna B-finaalissa ja kamppailee sijoituksista 6.-12.

”Vähän tahmea veto oli tänään. Terävyys jäi uupumaan. Vastassa on kuitenkin kolme maailman parasta soutajaa, niin olisi tarvittu itseltä huippu onnistuminen, jotta olisin voinut haastaa paremmin. Toisaalta uskon, että parempaan oli myös potentiaalia. Huomenna on kuitenkin vielä tosi kovia kavereita vastassa B-finaalissa. Lähden hyvillä mielin taistelemaan”, Ven painotti.

”Kaikilta tänään ok suoritus. Tämä oli se, mihin meillä vauhti riitti. Täytyy vaan jatkaa määrätietoista työntekoa ja tehdä asioita oikein, jotta jatkossa voidaan laajemmalla rintamalla olla soutamassa korkeimmista sijoituksista. Kaikki soutivat hyvin tasollaan”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen lisäsi suomalaissuorituksista. 

Miesten yksikössä Joel Naukkarinen kamppaili lauantaina D-finaalissa, jossa hän oli hienosti toinen. Naukkarinen lopulta tuloslistoissa 20:s.   

”D-finaalissa soutaminen ei vaatinut ihmeitä. Turtuneen miehen soutaminen. Mietitytti lähinnä yhä edeltävän päivän puolivälierä veto. Miksi olin niin hukassa lupaavan alkuerän jälkeen”, ihmetteli pettynyt Naukkarinen.

 

Miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi ja Mikko Karppinen soutivat D-finaalissa. Hirvilampi oli neljäs ja Karppinen kuudes. He olivat lopputuloksissa 22:s ja 24:s.   

”Tänään oli taas Poznanin maailmancupin tapaan virkeämpää menoa toisena kisapäivänä. Sain kasaan rennon ja ehjän kisan. Kauden paras veto tuli tähän paikkaan, johon olen tyytyväinen. Omassa finaalissa oli tänään vain muutama kovempi kaveri. Pääsin rennosti kisaan mukaan. Onnistuin toisella puoliskolla parantelemaan asemiani. Sain loppua kohden nostettua vauhtiani hyvin tonnilta. Sain aikaan loppukirinkin, joka on hieman epätavallista minulta. Kauden paras startti, mutta kokonaisuuteen ei voi olla tyytyväinen. Taso on kaikesta huolimatta noussut viime kaudesta, joten pidetään käyrä nousevana”, Hirvilampi painotti.  

”Soutu kulki finaalissa kohtuullisesti, mutta vauhti ei ihan riittänyt sijoituksista taisteluun. Yritin kyllä roikkua porukan mukana”, Karppinen kertasi.

Eeva Karppinen souti naisten yksikön C-finaalissa. Karppinen oli finaalissa viides, ja näin ollen lopputuloksissa 17:s.

”Vatsatauti vei voimiani, joten eilinen oli täysin selviytymistä. Tänään kuitenkin sain jo syötyä, joten olin paremmissa voimissa C-finaalissa. Oli parempaa menoa ja taistelin loppuun asti, johon olen tyytyväinen”, Karppinen totesi.

Lisää tuloksista: http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-iii/schedule