Freestylemelojat valmiina Bratislavan ensi viikon EM-kilpailuihin

10.8.2018 Kilpailu Yleinen

Freestylemelonnan Euroopan mestaruuskilpailut käydään  Cunovon koskimelontaradalla Slovakian Bratislavassa 16.-19.8.2018. Alle 18-vuotiaiden poikien sarjassa Suomea edustavat Tuisku Äänismaa ja Miika Sorjonen, naisissa Paula Varonen sekä miehissä Visa Rahkola

Paula Varonen osallistui samassa paikassa järjestettyihin EM-kilpailuihin myös neljä vuotta sitten. Nyt Varonen lähtee parantamaan aikaisempaa seitsemättä sijaansa. Hän osallistui heinäkuussa Espanjan Sortissa pidettyihin kaksiin maailman cup -osakilpailuihin, sijoittuen toisessa kisassa hienosti hopealle. Espoossa asuvaa Varosta voidaankin pitää yhtenä EM-mitalisuosikeista.

Saarijärveläinen Tuisku Äänismaa ja helsinkiläinen Miika Sorjonen osallistuvat ensimmäistä kertaa kansainvälisiin arvokilpailuihin. Miika Sorjonen valmistautuu kisoihin hyvillä mielin: Maajoukkueleiri Suomessa sekä kansainvälinen junioreille suunnattu leiri kisapaikalla ovat valmistaneet hyvin ensi viikon kisoihin, Sorjonen sanoo.

Visa Rahkolan mukaan kisastoppari jakaa mielipiteitä kilpailijoiden kesken ja se on vaatinut totuttelua. Rahkola on hionut kuntoaan kisapaikalla lähes kaksi viikkoa, mikä on mahdollistanut perusteellisen tutustumisen stoppariin. – Alun totuttelun jälkeen melonta on alkanut kulkemaan mukavasti. Paikka on ajoittain melko huuhtova, joten ennakkosuosikkienkin suoritukset ovat olleet ailahtelevia, järvenpääläinen Visa Rahkola sanoo.

Kilpailut alkavat miesten ja juniorinaisten sarjojen alkuerillä torstaina 16.8. Naisten ja juniorimiesten alkuerät melotaan perjantaina 17.8., josta kilpailut jatkuvat lauantain välierillä kohti sunnuntaina 19.8. melottavia finaaleja.

 

Kilpailuaikataulut: http://canoebratislava.sk/#schedule

Home – 2018 ECA Junior and U23 Canoe Slalom & Freestyle …

canoebratislava.sk

15–19 august bratislava, sk eca junior&u23 canoe slalom & freestyle european championships

Kisajoukkueen tunnelmia maajoukkueen kotisivuilta: freestylemelonta.blogspot.fi

   

Lisätiedot:  Lajipäällikkö  Jyri Hämäläinen, 040 548 1663