Hirvilampi C-finaalin viides MM-vesillä

14.9.2018 Yleinen

Kasper Hirvilampi pääsi suomalaiskaksikosta ensimmäisenä soutamaan luokkansa C-finaalissa MM-kilpailuissa Plovdivissa ja oli viides. Miesten kevyessä yksikössä hänen sijoituksensa oli näin ollen 17:s.

Hirvilampi ei ollut vireestään yllättynyt, sillä aiemmat lähdöt olivat olleet haastavia.

– Elimistö ei vain anna tehoa ulos ja se on sellaista vauhtikestävyysjyystöä. Pystyin tänään kuitenkin nauttimaan soudusta, vaikka suorittaminen olikin kaukana omasta tasosta, Hirvilampi sanoi.

Vaikkeivat MM-kisat antaneet hänelle tuloksellisesti mitään, kisaviikko antoi opin ja motivaation kannalta todella paljon.

– Päivä ennen alkueriä olin elämäni kunnossa selvästi ja kaikki toimi fyysisesti, henkisesti ja teknisesti. Viimeistelyleiri meni osaltani todella hyvin ja tiesimme täällä olevan mahdollista soutaa ja taistella semifinaalipaikasta sillä iskulla mikä minulla oli. Valitettavasti aina vaikka tekisi kaiken viimeisen päälle, ei saa sitä mitä toivoisi ja mitä kohti on tavoitellut. Niinä hetkinä pitää vain uskoa itseensä sekä ympärillä oleviin ihmisiin, katsoa eteenpäin ja muistaa kaikki se, miksi tätä tehdään ja mikä on se iso päämäärä, Hirvilampi sanoi.

Hän tietää, että urheilijan elämään kuuluu myös kyky käsitellä epäonnistumisia ja pettymyksiä ja ottaa ne voimaksi jatkoon.

– Sitä täältä sain kyllä. Ensi vuonna on tärkeä kausi ja kaikki tähtää Tokioon 2020. Kevyen kaksikon projektiin uskon täydellisesti, vaikka tuloksellisesti käteen jäikin tyhjä käsi MM-kisoista. Kiitos kaikille matkassa mukana olleille kaudesta 2018. Nyt on aika levätä pari viikkoa ja sitten hypätä takaisin kippoon, Hirvilampi sanoi.

Miesten yksikössä kilpaileva Robert Ven soutaa C-finaalissa sunnuntaina.

Tulokset ja aikataulut