Huipputuloksia ergomaratonilla

23.4.2018 Yleinen

Tuusulan Gustavelundissa lauantaina 21.4. järjestetty ergomaraton päätti sisäsoudun kotimaisen kilpailukauden. Soutajat olivat hurjassa vauhdissa.

Naiset uusivat SM-lähdöissä Suomen ennätyksiä urakalla

Naisten kiinteällä Concept2-soutulaitteella soudetuissa SM-lähdöissä nähtiin useita Suomen ennätyksiä. Naisten kilpailumatkana oli puolimaraton.

Naisten yli 70-vuotiaiden sarjan Suomen mestari Meeri Vaakanainen Keravan Urheilijoista kellotti hienon uuden Suomen ennätyksen 1.42,06. Naisten yli 60-vuotiaiden sarjassa Päivi Törmä teki niin ikään SE-ajan 1.37,36, samoin kuin naisten yli 50-vuotiaiden kevyen luokan mestari Tuija Saastamoinen Hämeenlinnan Soutajista. Hänen aikansa oli 1.32,08. Naisten yli 40-vuotiaiden sarjan SMARKin Marika Laaksonen kohensi omissa nimissään ollutta ennätystä aikaan 1.26,15 ja alle 23-vuotiaiden kevyessä luokassa Evijärven Urheilijoiden Heli Sironen teki uudeksi SE-ajaksi 1.33,08.

Antti Varis ME-aikaan

Miesten yli 60-vuotiaiden voittaja Antti Varis teki maratonmatkalla kovan ajan 2.32,47 (keskivauhti 1.48,6).

Yli 70-vuotiaiden kevyen luokan Suomen mestari Aimo Järvelä Evijärven Urheilijoista puolestaan kellotti ikäluokkansa uudeksi SE-ajaksi puolimaratonilla 1.28,42.

Tanja Jantunen ja Juha Tuhkasaari yleisen sarjan nopeimmat

Takon Soutajien Tanja Jantunen vai naisten yleisen sarjan Suomen mestaruuden ajalla 1.24,38. Matkana hänellä puolimaraton. Miesten yleisen Open-sarjan nopein oli puolestaan Hämeenlinnan Juha Tuhkasaari.

Uusissa dynaamisissa sarjoissa SE- ja ME-aikoja

Tuusulassa oli mahdollista kisata avoimessa kilpailussa myös dynaamisilla laitteilla: Concept 2 slideilla ja RP3:lla. Ensi kertaa slideillä kisattu puolimaraton ja maraton toivat myös maailman parhaita aikoja Eliisa Aunolalle (puolimaratonin aikaan 1.30,45), Anne Raskulle (puolimaraton aikaan 1.34,11) sekä Timo Pursiheimolle (maraton aikaan 2.37,34).

RP3-sarjassa niin ikään kisattiin puolimaratonia ja maratonia ensimmäistä kertaa Suomessa. Ennätysajat kirjasivat itselleen Kristina Bjöknäs, Pertti Syrjälä ja Pentti Soini.