Malinen A-finaaliin ja Polet B-finaalin EM-avauspäivänä Belgradissa

8.6.2018 Yleinen

Netta Malinen aloitti ratamelonnan EM-kilpailut suomalaisittain ilahduttavasti, kun hän oli kajakkiyksiköiden 1000 metrillä alkueränsä toinen ja selvisi suoraan lauantaina käytävään A-finaaliin.

– Ihan hyvä veto, aika napakka vastatuuli oli aamulla. Pystyin hyvin melomaan. Viimeiset pari sataa metriä olivat aika tuskaisia jo, mutta niin ne olivat kaikilla muillakin. Riitti ihan hyvin kakkossijaan. Olen tosi tyytyväinen suoraan finaalipaikkaan, sitä lähdin tavoittelemaankin. Tiesin, että onnistuneella vedolla on hyvät mahkut, Malinen sanoo.

Hän meloin A-finaaliin samalla matkalla myös Duisburgin maailmancupissa, joten mahdollisuudet olivat tiedossa.

Polet B-finaaliin, Nykäsen taival päättyi välieriin

 

Malisen lisäksi A-finaalipaikasta taisteli tiukasti myös Pauliina Polet, joka meloi 500 metrillä välierässään hyvin. Hän sai hyvän lähdön ja oli puolivälissä kolmantena. Lopulta sijoitus oli kuudes ja tie vei B-finaaliin.

– Hyvä maku jäi. Aamupäivän alkuerä oli ehkä vielä vähän helpompi veto, kun tuuli ei ollut ihan niin kova vielä. Ihan tyytyväinen olen iltapäivän välierävetoonkin. Huomaa, että perustekeminen ja perustaso melonnassa ovat ihan eri tasolla tänä vuonna kuin mitä viime vuonna. B-finaalista lähdetään hakemaan hyvää sijoitusta, Polet sanoi.

Miika Nykänen kamppaili omassa välierässään 1000 metrillä tiukasti myös B-finaalipaikasta. Hän oli 500 metrin kohdalla vielä seitsemäntenä eli menossa B-finaaliin, mutta joutui lopulta taipumaan yhdeksänneksi.

Kokonaisuutena suomalaisten suoritukset olivat hyviä koko päivän.

– Tosi hyvä päivä. Hyvännäköistä melontaa kaikilta kolmelta suomalaiselta, jotka tänään kilpailivat, lajipäällikkö Petteri Pitkänen sanoi.