Polet neljäs olympiamatkan B-finaalissa EM-ratamelonnassa

10.6.2018 Yleinen

Pauliina Polet ylsi hienosti 13:nneksi olympiamatkalla EM-kisoissa.
Pauliina Polet ylsi hienosti 13:nneksi olympiamatkalla EM-kisoissa.

Pauliina Polet jatkoi suomalaisnaisten hyviä suorituksia ratamelonnan EM-kilpailuissa Belgradissa, kun hän ylsi kajakkiyksiköiden 500 metrillä B-finaalissa neljänneksi. Olympiamatkalla hänen kokonaissijoituksensa oli 13:s, mikä oli samalla ensimmäinen 15 joukkoon tullut sijoitus naisten yksikön olympiamatkan arvokilpailuissa vuoden 2012 jälkeen. Sijoitus toi myös ensimmäisen maapaikan vuoden 2019 Valko-Venäjällä Minskissä järjestettäviin Euroopan kisoihin (European Games).

Poletin suoritus 500 metrillä oli alusta loppuun tasapainoinen vauhdinjaollisesti, ja vahva loppu nosti hänet neljänneksi.

– Hyvältä tuntuu! Kiva nähdä, että asiat menevät eteenpäin ja tehty työ alkaa kantaa vähän hedelmääkin. Veto oli kokonaisuutena hyvä. Alusta asti tuntui, että sain melonnan hyvin rullaamaan, ja se oli järkevästi jaoteltu ja pystyin lopussa vielä painamaan viimeisiä voimia hyvin irti. Aika onnistunut veto kaikin puolin, Polet sanoo.

Missä olet kehittynyt melojana viime vuoteen verrattuna?

–  Aika kokonaisvaltaisesti. On tullut paljon lisää hallintaa ja tekniikan kanssa on menty eteenpäin, samoin voimantuoton kanssa. Varsinkin voimantuotto on se, mitä tämän kevään aikana on erityisesti hiottu. Varsinkin se on vienyt tosi paljon eteenpäin 500 metrin kisavauhtia.

Poletin päivään kuului B-finaali myös kakkosmatkallaan 200 metrillä, jossa hän oli kahdeksas. Hänen osaltaan EM-kilpailut sujuivat kokonaisuutena toivotun hyvin, minkä jälkeen on hyvä jatkaa töitä kohti MM-kisoja.

Edellispäivänä hienosti 1000 metrillä viidenneksi melonut Netta Malinen oli 5000 metrillä 15:s. Miika Nykänen vastaavasti 18:s.

Ratamelonnan lajipäällikkö Petteri Pitkänen näki EM-kisoissa suomalaisittain paljon hyvää.

– Siitä olen aidosti iloinen, että naisten puolella saatu vähän tulosta, joka vastaa sitä työtä, jota olemme tehneet, Pitkänen sanoo Malisen ja Poletin viikonlopun suoritusten pohjalta.

Miesten osalta EM-kilpailut eivät tuoneet aivan toivottua tulosta, mutta elokuun lopussa odottaviin MM-kilpailuihin on vielä aikaa. Esimerkiksi Niklas Vettasella on kajakkiyksiköiden 200 metrillä edellytyksiä paljon parempaan kuin mitä hän on toistaiseksi kilpailuissa esittänyt.