Polet yhdeksäs olympiamatkan B-finaalissa, Nykäselle harmittava karsiutuminen finaalista

25.8.2018 Yleinen

Pauliina Polet oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä B-finaalin yhdeksäs ratamelonnan MM-kilpailuissa Montemor-o-Velhossa. Poletin sijoitus olympiamatkalla oli näin ollen 18:s.

Poletin tunnelmat olivat moninaiset B-finaalin jälkeen.

– Vähän pettynyt olen siinä mielessä, että siellä olisi ollut pari päänahkaa otettavissa, kun lähtölistoja katsoin. Vetoon olen tosi tyytyväinen, tuntuu, että tein kaiken mitä oli tehtävissä. Jossain vaiheessa jäi ruohoa keulaan, ehkä perään, se teki auttamatta liian paljon raskaampaa. Sille ei itse voi mitään, kaikkeni tein. Tosi hyvän tuntuista, teknisesti kaikki toimi tosi hyvin. Ehkä paras veto täällä kisoissa tähän mennessä, Polet mietti.

Hän meloi lauantaina myös 200 metrillä alkuerät, josta selvisi alkueränsä viidentenä välieriin. Matka on ollut Poletille tärkeä päämatkaa 500 metriä ajatellen.

–  Olemme saaneet maksimitahtia ja -vauhtia ylöspäin, se on kuitenkin tosi tärkeä 500:lla. Lähden rennoin mielin, hän sanoi.

Nykänen: ”Ei jää seliteltävää”

Miika Nykänen oli omassa välierässään kajakkiyksiköiden 1000 metrillä seitsemäs, kun erän kuudes sija olisi tuonut B-finaalipaikan.

–  Meno oli ihan hyvää tänään. Se oli minulta ihan hyvä veto, ei jää seliteltävää. Ei riitä niin ei riitä, Nykänen tuumi.

Häntä harmitti, sillä samainen tilanne on tullut tällä kaudella koettua aiemmin.

– Tämä karvas 7. sija on ollut oikeastaan se missä olen ollut ja justiinsa ulos B-finaalista. Jatkossa on mietinnän paikka, mikä on ollut, että seitsemäs sija eikä pari pykälää parempi.

– Jos jotain positiivista yrittää hakea, on tuntunut, että olen tällä kaudella saanut tekniikkaa eteenpäin. Harjoituskausi on ollut hyvä ja ehjä, olen hyvin ja laadukkaasti pystynyt harjoittelemaan. Se ei vielä tulosta tuonut, mutta antaa hyvät lähdöt ensi kauteen, Nykänen sanoi.

Hän meloo sunnuntaina vielä 5000 metriä.

– Tykkään sitä meloa. Minulle on vahvuutena se, että se on pidempi matka. Lähdetään niin kovaa kuin ikinä ja katsotaan, mistä ensimmäisessä kaarteessa itsensä löytää, ja yritetään sieltä joku peesi etsiä, hän suunnitteli.

Vettanen pääsi avaamaan MM-kilpailunsa

Niklas Vettanen pääsi avaamaan MM-kilpailunsa 200 metrin alkuerissä. Vettanen oli eränsä kuudes ja jatkaa välierin.

– Pitkän odotuksen jälkeen ihan OK veto. Oli aika raskas vastainen. Ei vetona mikään täydellinen, mutta hyvä lähtökohta huomiselle. Huomenna on hyvä välierä ja hyvä rata tiedossa. Hyvillä miettein, Vettanen sanoi.

Videohaastattelut

Tulokset