Puuvenesoudun pienveneiden sprinttimestaruudet jaettiin Hämeenlinnassa

3.9.2018 Soutu Yleinen

Puuvenesoudun kotimainen kausi SM-kilpailuiden osalta päättyi 1.-2.9. Hämeenlinnan Katumajärvellä järjestettyihin pienveneiden SM-sprintteihin. Viikonlopun ensimmäisenä kisapäivänä kilpailumatka oli 1000 metriä ja toisena 10 kilometriä.

Koko kisaviikonloppu kisailtiin erinomaisen tyynessä kelissä lauantaina ajoittaisen vesisateen huuhtoessa soutajia. Lauantaina ilmoittautuneita venekuntia oli eri lähdöissä yhteensä peräti 184 ja sunnuntaina 130.

Yleisen sarjan yksinsoudun tuplamestareiksi soutivat naisissa SMARKin Marika Laaksonen ja miehissä Oulun Kilpa-Veljien Heikki Karjaluoto. Myös muissa ikäsarjoissa saatiin useita tupla- ja triplamestareita. Jokunen soutaja sai kotiinviemisiksi vielä useampiakin mitaleita; muun muassa Heikki Karjaluoto urakoi yksinsoudun lisäksi vuoro- ja parisoudussa ja keräsi viikonlopun aikana huimat kuusi SM-kultaa ja yhden SM-pronssin.

Suurimmat osallistujamäärät nähtiin naisten 40-vuotiaiden sekä miesten 50-vuotiaiden 1000 metrin lähdöissä. Viikonlopun tasaisin kamppailu puolestaan käyti sekaparisoudun 40-vuotiaiden sarjassa, kun sunnuntain 10 km:n kilpailussa kärjen neljä venekuntaa olivat alle 10 sekunnin marginaalin sisässä.

Kilpailut Katumajärvellä järjesti Hämeenlinnan Latu/ soutujaosto ja Hämeenlinnan Soutajat.

Tulokset kokonaisuudessaan kilpailunjärjestäjän tulosseurannassa.