Sääntömääräisen kevätkokouksen päätöksiä

25.4.2018 Liitto

Melonta- ja soutuliiton sääntömääräinen kevätkokous pidettiin lauantaina 21.4. Hämeenlinnassa. Paikalla oli edustaja yhdeksästä jäsenseurasta.

Ansiomerkkejä pitkään toiminnassa mukana olleille

Kokouksen alussa jaettiin ansiomerkkejä pitkään melonnan ja soudun parissa toimineille.

Kultainen ansiomerkki ojennettiin Tapani Saariselle. Tapani Saarinen on toiminut Kangasalan Melojat ry:n johtokunnassa 1990-luvun alusta ja on edelleen seuransa puheenjohtaja. Hänen ansiostaan seura on lähtenyt erinomaiseen nousuun junioritoiminnassa ja seuran olosuhteita Kangasalla on kehitetty. Hän on myös ansioitunut hyvien kilpailujen järjestäjänä painottaen lisäksi turvallisuutta ja turvallisuusohjeitten tekemistä. Tapani toiminut vuosikymmeniä Suomen Kanoottiliitossa ja Tapani toimi pitkään myös Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n hallituksessa ollen aktiivinen toimija yhdistymisessä. Tapani oli alkuvaiheessa aktiivinen toimija kilpailu- ja valmennusvaliovaliokunnassa uudistettaessa yleisiä kilpailusääntöjä ja muokattaessa lajikohtaisia teknisiä sääntöjä sekä turvallisohjeita. Tapani on ollut valiokunnan työskentelyssä kantava voima ja on toiminut ehdottoman tasapuolisesti kaikkien lajien osalta.

Hopeinen ansiomerkki on myönnetty Anne Lemmetylle. Anne on osallistunut Kangasalan melojat ry:n johtokuntatyöskentelyyn pitkäkestoisesti 80-luvulta ja oli mukana Suomen Kanoottiliitto ry:n hallituksessa 2002–2011. Yhdistymisen jälkeen hän toimi myös Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry:n hallituksessa ollen aktiivinen toimija yhdistymisessä. Anne on ollut vuodesta 2012 kilpailu- ja valmennysvaliokunnan aktiivinen jäsen ja varapuheenjohtaja toimien tasapuolisesti eri lajien suhteen omaten inhimillisen ja kehittävän asenteen etenkin kehittyviä lajeja ja nuoria kohtaan, unohtamatta kuitenkaan tasapuolisuutta ja sääntöjen mukaan toimimista. Anne on ollut aktiivisesti mukana kehitettäessä valiokunnan toimintaa.

Hopeinen ansiomerkki on myönnetty Laila Finska-Linnalle. Ansiomerkki luovutetaan Lailalle kesällä soudun suurleirin yhteydessä. Laila Finska-Linna on ansioitunut perustamalla Raaheen soutujaoksen ja on toiminut aktiivisesti sen vetäjänä ja valmentajana. Hän on toiminut soudun juniorityössä leirien järjestäjänä ja siellä valmentajana. On paljolti Lailan ansiota junioritoiminnan elpyminen lajissa. Laila on toiminut ansiokkaasti kilpailu- ja valmennusvaliokunnan jäsenenä ei vain lajinsa edustajana vaan omaten kokonaisvaltaisen ja tasapuolisen näkemyksen asioissa.  Laila on toiminut esikuvana muille soutajille ja varsinkin junioreille voitettuaan MM-kultaa kevyen yksikön MM-kilpailuissa Zagrebissa. Kyseessä oli suomalaisen naissoutajan ensimmäinen MM-mitali. Kevyen yksikön MM-kilpailussa hän oli lisäksi viides 2001 ja kuudes 1992.

Kevätkokouksessa kuultiin alustus Tähtiseura-ohjelmasta

Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja kertoi kokouksen aluksi seuraväelle uudesta Tähtiseura-laatuohjelmasta. 

Tähtiseura-laatuohjelma korvaa Sinettiseuran ja laajentaa seuratoiminnan laatuohjelmaa lasten ja nuorten lisäksi aikuisiin ja huippu-urheiluun. Melonta- ja soutuseuroille Tähtiseura-laatuohjelma on mahdollisuus kehittää seuratoimintaa. Seura voi itse valita haluamansa osa-alueet ja seurojen tueksi on kehitetty kehittämistyökaluja ja -toimintatapoja. Seura voi siis saada Tähtimerkin yhdestä, kahdesta tai kaikista kolmesta osa-alueesta. Seuroja tuetaan matkalla kohti Tähtiseuraksi.

Kevätkokous hyväksyi tilinpäätöksen

Kevätkokoukselle esitettiin toimintakertomus vuodesta 2017, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus. Tilinpäätös oli reilu 5000 euroa ylijäämäinen.

Kokous päätti hyväksyä tilinpäätöksen ja antoi vastuuvapauden hallitukselle.

Syksyllä on erovuorossa kolme hallituksen jäsentä. Kokous päätti pitää hallituksen jäsenten määrän ennallaan ja antoi hallitukselle valtuuden tarvittaessa koota ehdollepanotoimikunnan.