Suomalaismelojat valmiina maratonmelonnan MM-kilpailuihin

Maratonmelonnan MM-kilpailut järjestetään Portugalin Vila de Pradossa 6.-9.9.2018. Suomesta mukana on viisi melojaa: Jaakko Hippeläinen, Hilppa Luoma, Netta Malinen, Sakke Mattila ja Otto Sivula.

Hilppa Luoma kilpailee alle 18-vuotiaiden naisten yksikössä torstaina. Matkana on 19 km ja matkalla on 4 kantoa. Luoma voitti aiemmin kesällä maratonmelonnan Pohjoismaiden mestaruuden juniorisarjassa. Luoma on keskittynyt tällä kaudella lähinnä maratonmelontaan ja se on näkynyt hyvänä vauhtina.

– Kilpailuihin valmistautuminen on mennyt pääosin hyvin. Harmillisesti viimeinen viikko on mennyt flunssassa, mutta olo on nyt kuitenkin ihan hyvä ja odotan torstaita innolla, kertoo Hilppa Luoma.

Alle 18-vuotiaiden poikien kilpailuissa on mukana kolme suomalaisnuorukaista. Jaakko Hippeläinen ja Sakke Mattila kilpailevat torstaina kajakkiyksiköissä ja Mattila urakoi lisäksi Otto Sivulan kanssa kajakkikaksikossa perjantaina. Hämeenlinnalaisurheilijat ovat tyytyväisiä harjoittelunsa onnistumiseen ja ovat valmiita kisaan:

– Valmistautuminen on sujunut Norjan PM-kisojen jälkeen hyvin. Valmistautuminen on pääasiassa koostunut 20-25 km melontatreeneistä, kestovoimaharjoituksista ja juoksusta. Tavoitteena kaikilla on hyvä ehjä kisa ja sijoitus puolen välin paremmalla puolella.

Netta Malinen meloo lauantaina naisten yksikössä. Viime vuonna Malinen oli maratonin MM-kilpailuissa 13:s. Pari viikkoa sitten tamperelaismeloja sijoittui kahdeksanneksi ratamelonnan MM-kilpailuiden yksiköiden 1000 metrillä. Perjantain MM-kilpailu on hänelle maratonmelonnan pääkilpailu. Malinen on totutellut kilpailupaikkaan valmistavalla leirillä kilpailupaikalla.

– Tulin heti radan MM-kisojen jälkeen Vila de Pradoon harjoittelemaan, jotta sopeutuisin kisapaikan olosuhteisiin mahdollisimman hyvin. Nyt olen melonut täällä vajaat kaksi viikkoa, joten virtaus ja reitin erityispiirteet ovat aika hyvin hallinnassa, mielenkiinnolla kilpailua odottava Netta Malinen kertaa valmistautumistaan.

Ensimmäisenä suomalaisena kilpailee Hilppa Luoma torstaina 6.9. klo 9.00 paikallista aikaa. Jaakko Hippeläisen ja Sakke Mattilan startti on torstaina klo 15.30.

Tulosseuranta: kilpailunjärjestäjän sivulla