Suomalaissoutajilla edessään mielenkiintoinen kesä

22.5.2018 Yleinen

Suomalaissoutajilla on takanaan hyvä harjoitustalvi, jonka tuloksia nähdään kesällä kolmessa maailmancupissa, EM- ja MM-kilpailuissa. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna käytävään maailmancupin avaukseen lähtevät suomalaisista Robert Ven ja Joel Naukkarinen.

Juhannuksena Linzissä ja heinäkuun puolivälissä Luzernissa käytäviin maailmancupeihin on lähdössä useampi suomalaissoutaja. Tänä vuonna EM-kilpailut käydään elokuussa Glasgow’ssa ja MM-kilpailut syyskuussa Plovdidissa. Suomalaissoutajien harjoittelu on sujunut viime kuukausina mukavasti.

– Hyvä talvi on ollut. Keväällä olimme viisi viikkoa Italiassa leirillä, siitä jäi hyvät fiilikset. Robert (Ven) on leireillyt talven lähes taukoamatta Belgiassa, Espanjassa ja Italiassa. Kokonaisuutena on joukkueena mennyt hyvin, olympiasoudun lajipäällikkö Ilona Hiltunen sanoo.

Hiltusen odotukset kesää kohden ovat positiiviset, sillä moni asia on lähtökohtaisesti viime vuotta paremmin. Viime vuonna rasitusvammoista kärsineet urheilijat ovat pystyneet harjoittelemaan hyvin ja ongelmitta, minkä lisäksi viime vuonna myös opintoihinsa satsannut Ven on pystynyt nyt leireilemään enemmän.

– Mielenkiinnolla lähdetään kilpailukauteen, Hiltunen sanoo.

Maailmancup

1. –3.6. Belgrad, Serbia

21. –23.6. Linz, Itävalta

14. –16.7. Luzern, Sveitsi

EM-kilpailut:2. –5.8. Glasgow, Iso-Britannia

MM-kilpailut: 9. –16.9. Plovdid, Bulgaria

Lisätietoja: www.worldrowing.com