Ven välieriin, Hirvilampi C-finaaliin

3.8.2018 Yleinen

Robert Ven selvitti keräilyeristä tiensä välieriin soudun EM-kilpailuissa Glasgow’ssa. Yksikössä kilpaileva Ven oli keräilyerässään toinen ja soutaa välierässä lauantaina. Kevyessä yksikössä soutava Kasper Hirvilampi sen sijaan jäi keräilyeränsä neljänneksi, kun kolme parasta eteni välieriin. Hirvilampi soutaa sunnuntaina C-finaalissa.

Kertaalleen tämän kauden maailmancupissa välieriin yltänyt Ven oli tyytyväinen tahmean avauspäivän jälkeen.

– Hyvä veto tänään ja hienoa päästä taas semeihin. Sain hyvin kasattua itseni eilisestä, vaikka aina sitä vähän on epävarma olo huonon soudun jälkeen. Tänään oli vireys ihan eri luokkaa kuin eilen. Huomenna kova semifinaali ja paineet muilla, joten kovaa lähdetään jahtaamaan ja taistelemaan, Ven sanoi.

Hirvilampi jäi ulos niukasti, sillä hänen aikansa oli 7.15,370 ja kolmanneksi sijoittuneen 7.15,220.

– Tänään oli odotetun tiukka kilpailu. Valitettavasti tipuin viimeisen 150 metrin matkalla semifinaaliin oikeuttavalta kakkospaikalta neljänneksi ja ulos semifinaalista. Kilpailu oli muuten todella hyvä minulta mutta pettymystä ei voi peitellä. Ensimmäinen semifinaalipaikka ja arvokisoissa oli todella lähellä, Hirvilampi sanoi.

– Maalissa luulin olleeni kolmas tiukasti portugalilaisen edellä ja venäläisen takana ja edenneeni jatkoon. Tulosten selvittyä pettymys oli todella suuri. Tästä kuitenkaan ei voi olla pettynyt täysin sillä kilpailu ja taistelu oli hyvää loppuun saakka. Jossiteltavaa ei radalle jäänyt. Nyt vain ajatukset sunnuntain C-finaaliin, ja siellä tiukkaa tekemistä ja hyvä kilpailu kisojen loppuun. Joka sijasta taistellaan ja saa soutaa, Hirvilampi sanoi.

Tulokset ja aikataulut