Venillä ”ihan ok”-avaus MM-vesillä, Hirvilampi pettyi jaksamiseensa

9.9.2018 Yleinen

Suomalaisten tunnelmat vaihtelivat soudun MM-avauspäivän jälkeen Bulgarian Plovdivissa.

Miesten yksikössä Robert Ven oli alkueräänsä ja sen kolmossijan myötä saamaansa puolivälieräpaikkaan melko tyytyväinen, miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi ei puolestaan saanut lainkaan toivomaansa alkua. Hirvilampi jäi eränsä viimeiseksi ja jatkaa tiistaina keräilyerissä

– Ihan ok avaus, eka 1000 metriä tuli hyvin, sitten vähän säästelyä loppua kohden. Lämpö on toki tukala ja ehkä huomaa vähän, että valmistautuminenkaan ei ollut paras mahdollinen. Tämä varmasti avasi hyvin kroppaa ja seuraavassa toivottavasti täydessä terässä, Ven sanoi.

Hirvilammen tunnelmat olivat toisenlaiset. Hänellä oli isoja ongelmia jaksamisen kanssa.

– Ongelmat johtuivat suurelti pieleen menneestä painonpudotuksesta osaltani, jossa tuli tehtyä tyhmiä virheitä. Soutuun ei löytynyt missään vaiheessa drivia ja soudusta tuli lähinnä läpisoutu, kun vetoon ei jaksanut tuottaa tehoa eikä pyörittää tahtiakaan tarpeeksi ylhäällä. Omasta tasosta jäätiin todella kauas nyt. Avaava meni eilen todella hyvin ja kelikin oli vastaava. Nyt kelikin tuotti ongelmia, kun jaksamista ei ollut ja soutu oli flegmaattista heti alusta saakka, Hirvilampi sanoi.

Hänen seuraava tavoitteensa on nyt palautua ja päästä uuteen iskuun ennen keräilyerää.

– Luottoa löytyy jatkoon hyvin menneen avaavan pohjilta. Ei auta kuin unohtaa tämä. Välillä menee hyvin ja välillä huonosti. Nyt ei ollut lapa syönnillään ja ei sen kummempaa, Hirvilampi sanoi.

Tulokset