Vettanen saanut voimaa tehona vesille, Polet kilpailee myös 200 metrillä

15.5.2018 Yleinen

Niklas Vettanen on valmis avaamaan kilpailukautensa Szegedissä. (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)
Niklas Vettanen on valmis avaamaan kilpailukautensa Szegedissä. (arkistokuva, kuva: Lauri Heino)

Suomalaismelojien tunnelmat ovat moninaiset tällä viikolla Unkarin Szegedissä käytävän maailmancupin avausviikonlopun alla. Niklas Vettanen, Miika Nykänen ja Pauliina Polet pääsevät kauteen hyvästä tilanteesta, mutta Miika Dietrichille maailmancupit tulevat vielä liian aikaisin vastaan ja Joona Mäntysen viime kuukausia rasitti kolmen viikon sairastelujakso.

Yksikön 200 metrin meloja Niklas Vettanen tavoittelee realistisesti finaalipaikkaa. Hän on onnistuneella harjoituskaudella päässyt leireillä mittaamaan virettään myös kovien ulkomaalaisten harjoitusvastusten kanssa, ja tilanne näyttää hyvältä.

– Voimapuoli on kehittynyt. Viime vuoteen verrattuna nyt olen pystynyt siirtämään voiman tehona vesille ja tekniikan puolestakin olen päässyt eteenpäin. Selkeys on tullut omaan tekemiseen, Vettanen sanoo.

Myös Pauliina Poletilla on takanaan hyviä harjoituskuukausia. Hänellä on 500 metrin lisäksi matkavalikoimassa nyt 200 metriä, jonka kautta haetaan nopeutta ja tehontuottoa.

– Voimatasoja on saatu nostettua ja voimantuottonopeutta on varsinkin kevään aikana saatu eteenpäin. Myös melontatekniikan osalta asioita on saatu vietyä eteenpäin. Finaalipaikkoja lähden tavoittelemaan, monesti viime vuonna jäi välierävaiheeseen, Polet sanoo.

Miika Nykänen panosti viime vuonna kaksikkoon Jeremy Hakalan kanssa. Nyt mies nähdään ainakin alkukaudesta vain yksikön kilpailuissa. Takana on ehjä harjoituskausi.

– Ei (yksikköön kotiutumisessa) ole sen suurempia vaikeuksia ollut, mutta onhan se vähän erilainen meloa. Mielenkiintoista nähdä, mihin vauhti yksiköllä riittää. Tekniikkani on mennyt aika hyvin eteenpäin, on selkeämpi idea tekemisestäni koko ajan. Myös voima- ja kestävyyspuolella olen mennyt eteenpäin. Harjoitusvauhdit ovat parantuneet, Nykänen sanoo.

Hänellä tavoitteet ovat selvät:

– Maailmancupissa B-finaali on tällä hetkellä realistinen tavoite. Siihen saa ihan tosissaan meloa. Hyvänä päivänä kamppaillaan B-finaalin kärkisijoista, Nykänen sanoo.

Miika Dietrich tekee paluuta kilpailuihin oltuaan selkäongelmien takia sivussa viime kauden. Lokakuusta asti harjoittelu on sujunut ilman selän tuomia haasteita, mutta maailmancupit tulevat vielä liian aikaisin.

– Haasteellinen harjoituskausi. Pikkuhiljaa lähdettiin todella pohjalta. Todella maltilla on menty eteenpäin. Lokakuun jälkeen ei ole ollut mitään, mikä haittaisi harjoittelua. Maailmancupit tulevat vielä kuukausi tai kaksi liian aikaisin, pääfokus on MM-kisoissa. Maailmancupeissa katsotaan, missä tämänhetkinen taso on, Dietrich sanoo.

Joona Mäntynen kokee saaneensa Belgian-leirillä jälleen ”tatsin melontaan”.

– Olin neljä viikkoa kipeenä ennen tätä leiriä, ei ollut ihan paras lähtökohta. Nyt on pikkuhiljaa kajakki lähtenyt kulkemaan. Liikkuvuuden ja tekniikan puolella on tullut kehitystä. Maailmancupeissa ainakin B-finaalipaikkaa ruvetaan tavoittelemaan, Mäntynen sanoi.

Lisätietoja Szegedin maailmancupista

Toimitamme medialle tiedotteen jokaisena kilpailupäivänä.