Vettanen vireessä maailmancupissa Szegedissä, Nykänen aikavertailusta C-finaaliin

19.5.2018 Yleinen

Niklas Vettanen aloitti maailmancup-kautensa lupaavasti.
Niklas Vettanen aloitti maailmancup-kautensa lupaavasti.

Niklas Vettasen 200 metrin alkueräveto oli päivän ilahduttavin suomalaissuoritus ratamelonnan maailmancupissa Unkarin Szegedissä.

Komeasti välieriin edennyt Vettanen oli ajalla 35,162 eränsä toinen ja alkuerien kuudenneksi nopein.

Hän tiesi olevansa hyvässä kunnossa, mutta avauskisaa odotellessa on aina oma jännityksensä.

– Ihan hyvä perusveto. Vähän haparoin startissa, siitä olisi pystynyt helposti pari kymmenystä nipistämään pois. Ei millään tavalla huono kisa: pystyin pitämään (suorituksen)rentona ja tulemaan hyvin loppuun asti. Ei ollut mitään hätiköintiä, vaan oli alusta loppuun hallinnassa. Olen kyllä tyytyväinen, Vettanen sanoi.

Miika Nykänen urakoi lauantaina välierissä sekä 1000 metrillä että 500 metrillä. Tonnilla Nykänen aloitti kilpailun varsin terävästi ja meloi neljännen sijan paikkeilla aina 600 metriin asti. Lopulta sijoitus oli seitsemäs, eikä aikavertailussa 3.38,879 tuonut paikkaa C-finaaliin. Illan 500 metrillä hän oli eränsä seitsemäs ja pääsi ajalla C-finaaliin.

– Aamun tonnilla oli oikeita elementtiä, muttei se sitä ollut mitä lähti näistä kisoista hakemaan. Katosi vähän ajatus omasta tekemisestä, veto meni tavallaan vähän läpi. Ei ollut samanlaista imua, eikä jokainen veto kantanut enää niin hyvin eteenpäin. Sain päivän aikana hyvin koottua itseni, ja 500 metriä oli sellaista tekemistä, mitä näissä kisoissa pitää ollakin. Hyvään suuntaan menossa, Nykänen sanoi.

Pauliina Polet selvisi myös 200 metrillä välieriin oltuaan alkueränsä neljäs. Hän meloi myös aiemmin päivällä 500 metrin välierässä, jossa oli kahdeksas, eikä selvinnyt finaaleihin.

Välieriin jäivät myös Joona Mäntynen 500 metrillä (eränsä yhdeksäs) ja 1000 metrillä Miika Dietrich (eränsä kahdeksas). Dietrich meloi tämän hetken tasoonsa nähden hyvän ja ehjän vedon, vaikka finaalipaikka jäi saamatta.

Myös ratamelonnan lajipäällikkö Petteri Pitkänen oli erityisen iloinen Vettasen suorituksesta, mutta näki päivässä muutakin hyvää.

– Niken (Vettasen) meno alkuerässä oli selkeästi positiivisin anti, myös Nykäsen ja Dietrichin 1000 metrin välierä. Nykänen lähti hyvällä alulla ja veti ekat 500 metriä tosi hyvin. Tulos näyttää karulta, mutta melonnassa oli oikeita elementtejä. Samoin Dietrichin tonni oli hänen taustaansa todella nappiveto. Myös Nykäsen 500 metrin välierä, Pitkänen summaili.

Tulokset